Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Την Πέμπτη 19 Ιουνίου έρχεται ο Βαρθολομαίος στην Ύδρα

  • Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 10:23
  • 1'

 

Την Πέμπτη 19 Ιουνίου πρόκειται να έρθει στην Ύδρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Η άφιξή του έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί. Θα ακολουθήσει Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Δημαρχείο, καθώς και Απονομή του Τίτλου του επίτιμου Δημότη Ύδρας από τον Δήμαρχο Ύδρας κ. Άγγελο Κοτρώνη, στη συνεδριακή αίθουσα του Ιερού Καθεδρικού Ναού. Πριν αναχωρήσει για την Αθήνα ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί το Επισκοπείο και το IAMY. Στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας ο κ.κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί την Έκθεση και τους χώρους του ΙΑΜΥ, ο οποίος, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση, θα επισκεφθεί την Υπηρεσία στις 2.00 περίπου μ.μ. το μεσημέρι της Πέμπτης και θα ξεναγηθεί από την Προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους / Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Υδρας κ. Ντίνα Αδαμοπούλου.

Να σημειώσουμε επίσης ότι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη στις 10 και 11 Ιουνίου ταξίδεψαν συμμετέχοντας στα Ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Εφραίμ, ο Γ.Α.Ε. πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός, ο π. Νεκτάριος Δαρδανός και ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης.

Ενώ ταυτόχρονα ευχετήρια επιστολή προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για τα ονομαστήριά του, απέστειλε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ύδρας κ. Γιώργος Κουκουδάκης.