Πέμπτη, 16 Απριλίου 2026

Η Ύδρα μέσα από τον φακό και την πένα Ευρωπαίων Δημοσιογράφων

  • Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014 12:30
  • 1'

Επίσκεψη επτά ξένων δημοσιογράφων που αρθρογραφούν σε γνωστά ευρωπαϊκά περιοδικά, μεταξύ αυτών και δημοσιογράφου από το ιταλικό κανάλι TG2 της RAI2, πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην Ύδρα. Την επίσκεψη των δημοσιογράφων συντόνισε η Περιφέρεια Αττικής, που εστιάζει στην εδραίωσή της ως city break προορισμό για τον Ευρωπαίο επισκέπτη (η 4η είναι η Αγγλία).
Οι δημοσιογράφοι προέρχονταν από τις χώρες της Γαλλίας (Myriam Darmoni), της Γερμανίας (Uta Paulus, Petra Apfel) και της Ιταλίας (Emilia Natale, Fausta Filbier), των οποίων χωρών οι αγορές αποτελούν 3 από τις 4 βασικές χώρες, που είναι στόχος του έργου της Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής.DSC 3832nΚατά την επίσκεψη στην Ύδρα, καλωσόρισε τους δημοσιογράφους στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης, ο οποίος μίλησε στα αγγλικά για την ιστορία του νησιού μας, τον σπουδαίο ρόλο του κατά τον αγώνα της επανάστασης του 1821, τη ζωή στο νησί, τους ανθρώπους, τις εκδηλώσεις, αλλά και την σημερινή αίγλη που έχει ως κοσμοπολίτικος προορισμός.DSC 3840N

 

Ο κ. Κουκουδάκης μιλώντας αργότερα στην δημοσιογράφο του ιταλικού καναλιού TG2-RΑΙ2, Silvia  Vacarezza, εστίασε το ενδιαφέρον του στην αρχιτεκτονική μοναδικότητα του νησιού μας, καθώς και τη διαφύλαξη και διατήρησή του μέχρι τις μέρες μας. Ενώ επίσης, ερωτώμενος, αναφέρθηκε και στο παρελθόν, όταν η Σοφία Λώρεν και «Το παιδί και το δελφίνι» έκανε την Ύδρα να μεσουρανεί στο παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα.
Οι δημοσιογράφοι αναχωρώντας από το Δημαρχείο, επισκέφτηκαν τον Καθεδρικό μας Ναό, την παραλία του νησιού μας και έκαναν περίπατο μέχρι το Καμίνι. Σε συνδυασμό με την προώθηση των νησιών του Αργοσαρωνικού -η εγγύτητα τους από το λιμάνι του Πειραιά τα καθιστά ιδανικό προορισμό για μονοήμερες και όχι μόνο αποδράσεις από την πόλη- που προωθεί η Περιφέρεια Αττικής ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων Ευρωπαϊκών πόλεων, δόθηκε ιδιαίτερη σημασία και στη γαστρονομία των νησιών.
Την ίδια ημέρα οι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν επίσης και τον Πόρο και την Αίγινα. Στην Αίγινα πήραν και μια γεύση από το τοπικό φεστιβάλ φιστικιού, που είχε ανοίξει τις πύλες του.

 fonitisydras.com