Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Αυτή είναι η έκταση των 300 περίπου στρεμμάτων που κατέκαψε η φωτιά στην Ύδρα

  • Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024 19:53
  • 1'

Η φωτιά που ξέσπασε στις 10:40 το βράδυ της Παρασκευής 21 Ιουνίου κοντά στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Ύδρα, που κινδύνευσε να επεκταθεί στο πευκοδάσος του Μπίστη, με οδυνηρές συνέπειες, σύμφωνα με το Copernicus Emergency Management Service κατέκαψε 300 στρέμματα και μπορείτε να δείτε στον χάρτη, ακριβώς το κομμάτι της καμμένης έκτασης.

Είναι φανερό ότι οι καιρικές συνθήκες και η άπνοια που επικρατούσε στην περιοχή το βράδυ της Παρασκευής, όπως και η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών τη νύχτα, αλλά και των εναέριων μέσων κατά τις πρωινές ώρες, σταμάτησε οριακά τη φωτιά που δεν προχώρησε στο πευκοδάσος του νησιού μας.

Αύριο Τετάρτη 26 Ιουνίου πρόκειται να απολογηθούν τα 13 μέλη του πληρώματος του πολυτελούς σκάφους «Περσεφόνη», οι οποίοι θεωρούνται υπαίτιοι για τη φωτιά που ξέσπασε τη νύχτα της Παρασκευής.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν δίωξη σε βαθμό κακουργήματος λόγω των φωτοβολίδων ή πυροτεχνημάτων που θεωρείται βάσει μαρτυριών ότι εκτοξεύτηκαν από το σκάφος και προκάλεσαν τη φωτιά και κατ' επέκταση την περιβαλλοντική καταστροφή.

ektasi1250624

ektasi2250624