Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Σεμινάριο της Περιφέρειας Αττικής για το σχεδιασμό τουριστικής προβολής και ανάπτυξης

  • Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 10:30
  • 1'

 

Διήμερο εντατικό σεμινάριο για τους πρακτικούς τρόπους σχεδιασμού της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο στις 26 και 27 Μαρτίου 2015 θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από την Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής.
Το σεμινάριο εστιάζει στον Τουριστικό Σχεδιασμό και την Ανάπτυξη και αφετέρου στην Τουριστική Προβολή, σε συνάρτηση βέβαια με τους ξεχωριστούς πόρους που διαθέτει για το σκοπό αυτό ο κάθε Δήμος.
Σε αυτό το πλαίσιο, πρωταρχικός στόχος για την Περιφέρεια κρίνεται η ανανέωση και η εκ νέου στρατηγική αντιμετώπιση της τουριστικής προβολής της Αττικής, αλλά και η ουσιαστική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών και σκοπός του θα είναι η παροχή εξειδικευμένης τεχνογνωσίας στους δημόσιους και συλλογικούς φορείς της Περιφέρειας, όπως Δήμοι, Επιμελητήρια, Ενώσεις Ξενοδόχων, κ.α., προτείνοντας ταυτόχρονα με επιστημονικό αλλά και πρακτικό τρόπο αποτελεσματικές και σύγχρονες εξειδικευμένες μεθόδους τουριστικής προβολής και σχεδιασμού.

Πρόκειται για μια σημαντική ενέργεια, η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να ενδυναμώσει με ουσιαστικό τρόπο τον αναπτυξιακό χαρακτήρα της τουριστικής πολιτικής που επιθυμεί να επιτύχει εφεξής.
Από τον Δήμο Ύδρας θα συμμετάσχει η Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Υ κα Κατερίνα Μαραγκού καθώς και τα μέλη της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου, κα Μαρία Κλαδάκη και κ. Γιάννης Σαχίνης.