Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Ο Γιώργος Λαγκαδιανός κατηχητής στον Ναό Υπαπαντής στον Πειραιά

  • Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015 15:40
  • 1'

 

Είναι η Τρίτη χρονιά που ο Γιώργος Λαγκαδιανός θα βρίσκεται κοντά στα παιδιά ως κατηχητής και συγκεκριμένα στον Ι. Ναό Υπαπαντής του Κυρίου στα Ταμπούρια του Πειραιά. Ο Γιώργος, γιος του Λευτέρη Λαγκαδιανού και της Μαρίας Λεμπέση, έχοντας αποφοιτήσει από το Εκκλησιαστικό Λύκειο της Ριζαρείου και κατέχοντας πτυχίο Εκκλησιαστικής και Πολιτιστικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ), με πολύ ενθουσιασμό πλαισιώνει τις κατηχητικές συντροφιές του Ναού.

12028790 950606724978604 149351070031851255 oΗ Νεότητα της Ι. Μητρόπολης Πειραιά, συνεχίζοντας το πολύτιμο και ουσιαστικό της έργο στις ενορίες της, θα ξεκινήσει τις κατηχητικές της δραστηριότητες στον Ι. Ναό Υπαπαντής του Κυρίου στις 4 Οκτωβρίου.
Παιδιά 3-4 χρόνων έως και απόφοιτοι Λυκείου, που αριθμούν τις 100 συμμετοχές και πλέον θα αποτελέσουν και φέτος την ευχάριστη παρέα αυτού του κατηχητικού. Η θεατρική ομάδα που ξεκίνησε πριν 8 χρόνια, το χορευτικό που φέρνει μικρούς και μεγάλους κοντά στην παράδοση, η αξιόλογη χορωδία, οι καθιερωμένες εκδηλώσεις και οι εκπαιδευτικές εκδρομές, είναι μερικές από τις φετινές δραστηριότητες του Ναού. Καθηγητές Θεολόγοι, Φιλόλογοι και νέοι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους θα δώσουν για άλλη μια χρονιά τον καλύτερό τους εαυτό διδάσκοντας τα παιδιά.
Ο Γιώργος Λαγκαδιανός μιλάει για την αξιέπαινη προσπάθεια που γίνεται, δίνοντας έμφαση στην προσφορά του Ναού και της Νεότητας, ώστε να στηρίζονται τα παιδιά και να τους δίνονται ευκαιρίες να κάνουν κάποιες δραστηριότητες, μια και οι καταστάσεις είναι πλέον πολύ δύσκολες για τους περισσότερους γονείς. Και επισημαίνει: «Το κατηχητικό είναι η οικογένειά μας, είναι το σπίτι μας».
Η ΦτΥ ήρθε σε επικοινωνία με τον Υπεύθυνο Νεότητας του Ι. Ναού της Υπαπαντής του Κυρίου, π. Λάζαρο Μαρόγιαννη, ο οποίος μας ανέφερε ότι βασικός κορμός των δραστηριοτήτων είναι η κατήχηση των παιδιών και στο πλαίσιο αυτής συνυπάρχουν και οι υπόλοιπες δραστηριότητες. «Όλες αυτές οι ενέργειες γίνονται» όπως μας λέει ο π. Λάζαρος, «για να μας κάνουν όλους να αισθανθούμε ότι η ζωή στην εκκλησία είναι μια ζωή κοινή».

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στο θεάρεστο έργο της Ι. Μητρόπολης Πειραιά, και του Ι. Ναού της Υπαπαντής στον Πειραιά που συμμετάσχει πάντα επίσης στις εκδηλώσεις Νεότητας της Μητρόπολης και δίνουμε θερμά συγχαρητήρια στις κατηχητικές πρωτοβουλίες τους.