Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020

Ομιλία του Υπουργού Ναυτιλίας Θ.Δρίτσα στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά

  • Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 16:54
  • 1'

 

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας και ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Θεοτοκάς, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του προέδρου Γεώργιου Γουρδομιχάλη και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς, για το εθιμοτυπικό «Γεύμα Εργασίας» που παραδοσιακά οργανώνει η Ναυτιλιακή Λέσχη, παρουσία των μελών της που καλύπτουν όλο το φάσμα της Ελληνικής Ναυτιλίας.

dritsas lesxh2
Η προγραμματισμένη ομιλία του Υπουργού είχε θέμα την: «Ελληνική Ναυτιλία: Ανθρώπινο Δυναμικό, Ναυτιλιακή Τεχνογνωσία και Ανταγωνιστικότητα».

Ο Υπουργός μίλησε για τη μοναδικότητα της ελληνικής ναυτιλίας που έχει ως κύρια συστατικά, το ανθρώπινο δυναμικό, τόσο σε επιχειρηματικό επίπεδο όσο και εργασιακό, την αξεπέραστη ελληνική ναυτική τεχνογνωσία, κατακτημένη αλλά και δυναμικά αναπτυσσόμενη και τον Πειραιά ως διαχειριστικό κέντρο της παγκόσμιας ναυτιλίας, κρατώντας τα ποιοτικά εκείνα χαρακτηριστικά που κατοχυρώνουν την ταυτότητά του. Ο Υπουργός απάντησε και σε ερωτήσεις που του υπέβαλαν μέλη της Λέσχης.

Ιδιάιτερη έμφαση κατά την ομιλία του Υπουργού Ναυτιλίας δόθηκε στον εκσυγχρονισμό των Α.Ε.Ν και έγινε λόγος για την ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα υποστηρίζει το Γραφείο Σταδιοδρομίας με στόχο να λυθεί το σημαντικό θέμα της ναυτολόγησης των σπουδαστών/σπουδαστριών για να ολοκληρώσουν τη φοίτηση τους και να αποκτήσουν το πτυχίο τους.
Για την αναθεώρηση του ΠΔ 141 που ορίζει τις προϋποθέσεις για την απόκτηση των αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας ώστε να υπάρχει δυνατότητα προσέλκυσης χωρίς εμπόδια, υψηλής ποιότητας νέων επιστημόνων στο ναυτικό επάγγελμα.
Ενώ επεσήμανε ότι θα γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες ώστε η ναυτική εκπαίδευση να αναβαθμίζεται συνεχώς, προκειμένου ικανά και εξειδικευμένα στελέχη να διασφαλίσουν την ηγετική θέση που η ελληνική ναυτιλία θέλει να διατηρήσει στο παγκόσμιο πλήρως ανταγωνιστικό στερέωμα. Ποιοτική ναυτική εκπαίδευση σημαίνει ικανότητα προσέλκυσης ποιοτικού ανθρώπινου δυναμικού στη ναυτιλία. Στο επόμενο διάστημα θα συγκροτηθεί Ομάδα έργου που θα εξετάσει-εισηγηθεί την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της Ναυτικής Εκπαίδευσης.

Διαβάστε την ομιία του Υπουργού σε μορφή doc, δεξιά στα συνημμένα αρχεία.