Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Με επιτυχία το 8o FORUM Αυτοδιοίκησης στον Πόρο

  • Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016 19:54
  • 1'

Με επιτυχία διεξήχθη το 8ο FORUM της Αυτοδιοίκησης με θέμα «ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΤΑΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΕΠΟΧΗ», που οργάνωσε η ΠΕΔΑ και η Ένωση Δημάρχων Αττικής στον Πόρο Τροιζηνίας.

Στο εν λόγω FORUM συμμετείχαν, πέραν των Δημάρχων και πρώην Αυτοδιοικητικών, ο Υφυπουργός κ. Γιάννης Μπαλάφας, πρώην Υπουργοί και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος καλωσόρισε τους συνέδρους στην ιδιαίτερη πατρίδα του και συνεχάρη τους διοργανωτές για την επιλογή του φιλόξενου νησιού Πόρου ως τόπο διεξαγωγής του FORUM και του θέματος που είναι πολύ επίκαιρο.
Ο κ. Χατζηπέρος τόνισε ότι η λέξη «Αυτοδιοίκηση» πρέπει να μπει στη σωστή της διάσταση. Με τον Καλλικράτη έχουμε να κάνουμε με ετεροδιοίκηση. Πρότεινε δε στον παρευρισκόμενο Υφυπουργό και στους συνέδρους την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης και την ενσωμάτωση της στην αιρετή δευτέρου βαθμού. Επίσης πρότεινε την επανεξέταση των γεωγραφικών και πληθυσμιακών ορίων. Κατέληξε λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αυξάνονται οι αρμοδιότητες των δύο αιρετών βαθμών της Αυτοδιοίκησης και να μειώνονται οι αποδιδόμενες πιστώσεις. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στο FORUM, αναμένοντας με ενδιαφέρον το πόρισμα το οποίο θα πρέπει να συμπεριληφθεί στη διαβούλευση για την αναθεώρηση του Καλλικράτη.