Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019

Ο Χρήστος Πάλλης υποψήφιος στην Π. Ε. Νήσων με τον συνδυασμό του Υποψ. Περιφ. Αττικής Γιάννη Σγουρού

  • Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019 15:43
  • 1'

Την υποψηφιότητα του ανακοίνωσε ο πρώην δήμαρχος Μεθάνων και τ. Πρόεδρος Ε.Ο.Τ, Χρήστος Πάλλης με τον συνδυασμό του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού με την Παράταξη «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής».

Ο Χρήστος Πάλλης είναι υποψήφιος στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων

Ακολουθεί το Βιογραφικό του:


Χρήστος Λ. Πάλλης

Δρ Οικονομολόγος
τ. Πρόεδρος ΕΟΤ
τ. Δήμαρχος Μεθάνων

Ο Χρήστος Πάλλης είναι Οικονομολόγος, με καταγωγή από τα Μέθανα Αττικής όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο Μεθάνων και στην συνέχεια αποφοίτησε από το εξατάξιο Καποδιστριακό Γυμνάσιο Αίγινας.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) με μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και στα Χρηματοοικονομικά (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας στην Μ. Βρετανία (Cardiff University) και Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών στα Οικονομικά.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ 2013-2015) και Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Μεθάνων για 3 τετραετίες (1999-2010)
Έχει πολυετή εμπειρία ως οικονομικό στέλεχος στον Χρηματοπιστωτικό Τομέα (Χρηματιστήριο Αθηνών, Τράπεζες) και σε ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Διδάσκει
- Στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ)
Διοίκηση Τουρισμού και Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (Μεταπτυχιακό)
- Στο ΕΚΠΑ
Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη, Ευρωπαϊκά προγράμματα, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Τουρισμό (Μεταπτυχιακό)
- Στα ΤΕΙ Πελοποννήσου
Πολιτικές Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Δημόσια Οικονομικά, Οικονομική Διαχείριση ΟΤΑ
Έχει πλούσια επιστημονική Δραστηριότητα συμμετέχοντας σε Διεθνή συνέδρια και ημερίδες και έχει αρθρογραφήσει σε διεθνή περιοδικά σε θέματα Διοίκησης Οργανισμών, Διοίκηση Ανθρώπινων πόρων, Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη, Αυτοδιοίκηση, Τουρισμό και χρηματοδοτήσεις από Ευρωπαϊκά και Διεθνή προγράμματα.
Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΚΕ του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού και του ΔΣ του Συνδέσμου ΟΤΑ Ιαματικών Πηγών Ελλάδος.
Τέλος είναι μέλος του Κυρίου Διδακτικού Προσωπικού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκηση (ΕΚΔΑΑ) και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.

Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.