Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Μαρία Καλαγιά : Με σχέδιο και όραμα για τα νησιά του Σαρωνικού

  • Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019 10:23
  • 1'

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού αποτελούν ένα «κόσμημα» για την περιφέρεια του Πειραιά αλλά και για την Ελλάδα ευρύτερα. kalagia web

Τόποι ξεχωριστής φυσικής ομορφιάς με πλούσια παράδοση και πολιτισμό, τα νησιά του Αργοσαρωνικού αξίζουν την προσοχή και το σεβασμό όλων μας. 

Αποτελεί προτεραιότητα για μένα προσωπικά αλλά και για τη Νέα Δημοκρατία η επίλυση των σημαντικών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες στα νησιά μας.

Για να δρομολογήσω άμεσα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων με συγκεκριμένες προβλέψεις για τις ελλείψεις που παρατηρούνται στους τομείς της αποχέτευσης και των όμβριων υδάτων.

Παράλληλα, είμαι έτοιμη να καταθέσω ένα κοστολογημένο πλάνο για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με τον Πειραιά ώστε τόσο οι επισκέπτες όσο και οι κάτοικοι να εξυπηρετούνται με συχνά και προγραμματισμένα δρομολόγια.

Αναφορικά με τον πολεοδικό σχεδιασμό και την επιτακτική ανάγκη βελτίωσης του οδικού δικτύου σε αρκετά νησιά, υπάρχουν λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα με χρήση κυρίως κοινοτικών πόρων για να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και να αυξηθεί η τουριστική κίνηση.

Η σημαντικότερη, όμως, προσωπική μου δέσμευση απέναντι στους κατοίκους των νησιών είναι η εκπόνηση ενός ρεαλιστικού και πλήρως εφαρμόσιμου σχεδίου για την επάρκεια σε νερό και ενέργεια. Με χρήση νέων τεχνολογιών και σεβασμό στο περιβάλλον θα δημιουργηθούν συστήματα αφαλάτωσης και εγκαταστάσεις εναλλακτικών μορφών ενέργειας για την αξιοποίηση του αέρα και του ήλιου προς όφελος των πολιτών. Οι πόροι και τα μέσα εφαρμογής υπάρχουν. Έως τώρα, λείπει η αποφασιστικότητα, η πολιτική βούληση και οι αναγκαίες συνέργειες ώστε να καταστούν αυτάρκη σε νερό και ενέργεια τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Ήρθε η ώρα οι πολίτες των νησιών του Αργοσαρωνικού να πάψουν να αισθάνονται «δεύτερης κατηγορίας». Ενωμένοι μπορούμε με ενέργεια, ζωντάνια, πρόγραμμα και σχέδιο να βελτιώσουμε τη ζωή όλων μας. Αξίζουμε πολύ καλύτερα και σύντομα θα τα καταφέρουμε!