Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

O Κώστας Κατσαφάδος για τις μετακινήσεις των πολιτών Δ. Τροιζηνίας - Μεθάνων και νησιών Αργοσαρωνικού

  • Δευτέρα, 04 Μαΐου 2020 12:19
  • 1'

Πότε και μόνο τότε ένας πολίτης από την Αθήνα θα μπορεί να μετακινηθεί προς την Ύδρα

Είναι γνωστό ότι οι μετακινήσεις δεν θα επιτρέπονται σε άλλη περιφερειακή ενότητα, όπως και δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού για όλη τη χώρα. Στην περίπτωση των νησιών του Αργοσαρωνικού που διοικητικά ανήκουν στον Ν. Αττικής, δεν θα μπορεί ένας πολίτης από την Αθήνα -που δεν κατοικεί μόνιμα στην Ύδρα- να μετακινηθεί προς την Ύδρα, παρά μόνο αν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι, έχει χαρτί από Νοσοκομείο ή μετακινείται για δουλειά.

Μετά από επικοινωνία του Βουλευτή της ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστα Κατσαφάδου με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά δόθηκε λύση στη μετακίνηση των πολιτών του Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων όπως και των νησιών του Αργοσαρωνικού. 

Συγκεκριμένα οι πολίτες της δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων θα μπορούν να πηγαίνουν στον Πόρο για την εξυπηρέτηση τους σε διοικητικά και άλλα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις τους με την Πολιτεία. 

Παράλληλα όπως σημειώνεται στην ενημέρωση του Βουλευτή, όλοι οι κάτοικοι των νησιών του Αργοσαρωνικού θα μπορούν να μετακινούνται για θέματα εργασίας αλλά και για ιατρικούς λόγους, φτάνει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα. 

Σε δήλωσή του ο Κώστας Κατσαφάδος τόνισε «Θέλω να ευχαριστήσω του Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ Πλακιωτάκη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ Χαρδαλιά για την άμεση ανταπόκριση τους στο δίκαιο αίτημα των κατοίκων Τροιζηνίας - Μεθάνων που σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έμειναν σπίτι σεβόμενοι τις αποφάσεις της Πολιτείας. Συνεχίζουμε και μένουνε ασφαλείς ώστε να κερδίσουμε και αυτή τη μάχη».