Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021

Αθανάσιος Μαρτίνος και Κοsmo Kalliarekos αρωγοί στην ανακαίνιση του Ι. Ναού των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων

  • Τετάρτη, 03 Φεβρουαρίου 2021 08:41
  • 1'
Η Ι. Μητρόπολη Ύδρας, εκ του γραφείου τύπου, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του Ιερού Ναού των Τριών Σπετσιωτών στις Σπέτσες και εξέφρασε θερμές ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν στο εγχείρημα:


Μετά από σχεδόν 10 μήνες ανακαινιστικών εργασιών, ο Ιερός Ναός των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων εν Σπέτσαις, ετοιμάσθηκε με την άοκνη μέριμνα του προϊσταμένου και Ιεροκήρυκος Αρχιμ.π. Γρηγορίου Νανακούδη, για να υποδεχθεί τους πιστούς που τιμούν το διήμερο 2α και 3η Φεβρουαρίου 2021, την μνήμη των τοπικών προστατών Αγίων.
Όλο αυτό το διάστημα πραγματοποιήθηκαν σημαντικές εργασίες ανακαίνισης δηλ. αντικαταστάθηκαν τα παλαιά σκουριασμένα παράθυρα με νέα μαρμάρινα και το ξύλινο τέμπλο με νέο μαρμάρινο. Το δάπεδο του Ιερού βήματος και η Αγία Τράπεζα επενδύθηκαν με μάρμαρο. Μαζί μ' αυτές τις κύριες εργασίες προσθέτουμε την κατασκευή ξυλόγλυπτων επίπλων, μπρούτζινων εξαρτημάτων όπως επίσης και την κατασκευή νέων καλυμμάτων.
martinosΟ Ι. Ναός άλλαξε ριζικά όψη και τούτο οφείλεται στους χορηγούς δηλαδή τον Μέγα Ευεργέτη κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΜΑΡΤΙΝΟ και τον επίσης σπουδαίο άνθρωπο κ. Kosmo Kalliarekos.kosmo
Αρχιτέκτων του έργου είναι ο κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΔΕΣ, που με πολύ μεράκι σχεδίασε και παρακαλούθησε την πορεία καθώς και οι εξαίρετοι καλλιτέχνες μαρμαροτεχνίτες Σάββας Κακκαλής και Θεόδωρος Δαγρές.
ΣΥΓΧΑΡΗΤHΡΙΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!