Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020

Ο Δήμος Αίγινας συμμετείχε στις εκδηλώσεις των Σαλαμινίων 2013

  • Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013 12:58
  • 1'


Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Θεοδόσης Σακκιώτης παρευρέθηκε εκπροσωπώντας τον Δήμο Αίγινας , κατόπιν επισήμου πρόσκλήσεως , στις επετειακές εκδηλώσεις ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2013 στην Σαλαμίνα από 27 εως και 29 Σεπτεμβρίου 2013. Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε απόδοση τιμής στούς Σαλαμινομάχους του 480 π.Χ.
Η Αίγινα όπως είναι γνωστό έλαβε μέρος στην ιστορική αυτή ναυμαχία που υπήρξε καθοριστική για την αντιμετώπιση της επικράτησης των Περσών στην Ελλάδα της εποχής εκείνης αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη καθιστώντας έτσι εφικτή την εδραίωση της Δημοκρατίας και την δημιουργία του Ελληνικού πολιτισμού των κλασσικών χρόνων .
Η συμβολή και ο ηρωισμός των Αιγινητών Σαλαμινινομάχων αναγνωρίστηκαν τότε από όλους τούς Ελληνες . Ο Αιγινήτης Πολύκριτος έλαβε ενα από τα 3 βραβεία ηρωισμού που δόθηκαν και η Αίγινα έλαβε το Αριστείο ανδρείας του Μαντείου των Δελφών.
Ειδικότερα εφέτος η Αίγινα τιμήθηκε ιδιαίτερα κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων αφού αναλαμβάνει για ενα έτος την προεδρία του δικτύου Σαλαμινομάχων πόλεων

.