Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη στην ημερίδα «Η Νέα Εποχή στην Γυναικεία Επιχειρηματικότητα»

  • Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 13:25
  • 1'

Στην ημερίδα με θέμα «Η Νέα Εποχή στην Γυναικεία Επιχειρηματικότητα» που πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2021 από την Ομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΒΕΠ, παραυρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Βασιλική Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη.

Μεταξύ των ομιλητών, ανέπτυξαν τις θέσεις τους η κα. Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η κα. Ελίζα Βοζενμπεργκ, Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η κα. Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών.

Στον χαιρετισμό της η Αντιπεριφερειάρχης, τόνισε την ανάγκη για θεσμική εγκαθίδρυση της Ισότητας μέσα από τη δημιουργία ίσων ευκαιριών. Οι ίσες ευκαιρίες πρέπει μεθοδικά και συστηματικά να ενσωματώνονται στους στόχους των έργων της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κεντρικού κράτους ώστε άνδρες και γυναίκες να επωφελούνται με ίσους όρους.

Στην νέα εποχή καλείται η γυναίκα να τρέξει σε δεξιότητες και νέες επαγγελματικές διεξόδους  με ίσες ευκαιρίες αρκεί να εξασφαλιστεί η κοινή αφετηρία.    

Οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες από τις προηγούμενες δεκαετίες αλλά απαιτείται αρχικά η καθαρή αποτύπωση του εργασιακού συστήματος σε σχέση με την COVID εποχή, την έκρηξη των ψηφιακών δραστηριοτήτων και τη μετέπειτα ορθολογική αποτύπωση των ενισχύσεων της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Πρωτοβουλίες σαν αυτή δημιουργούν συνθήκες κατάλληλες ώστε όλοι οι φορείς σε συνεργασία, να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα φιλικό εργασιακό περιβάλλον μιας και όλα αλλάζουν.

epim1

epim2