Κυριακή, 28 Μαΐου 2023

Από την Επιστημονική Εσπερίδα για τα 400 χρόνια από την Κοίμηση του Αγ. Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης και τα 100 χρόνια λειτουργίας του Νοσοκομείου

  • Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022 23:49
  • 1'
Ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της Ι. Μητρόπολης Ύδρας ότι:

Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. ΕΦΡΑΙΜ, των Πατέρων, του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού και πολυπληθούς ακροατηρίου πραγματοποιήθηκε το εσπέρας της 24ης Αυγούστου 2022 στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου Αιγίνης "Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ" , η Επιστημονική Εσπερίδα για τα 400 χρόνια από την Κοίμηση του Αγίου Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης, και τα 100 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του Νοσοκομείου Αιγίνης.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Γ.Α. Επόπτης Αιγίνης Αρχιμ. π. Αμφιλόχιος Γελαδάκης, Πρόεδρος του Νοσοκομείου και ακολούθησαν Εκκλησιαστικοί ύμνοι από την χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως μας υπό την διεύθυνση του Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής κ. Δημητρίου Καλομοίρη.
Εν συνεχεία ξεκίνησαν οι ομιλίες του κ. Σοφοκλή Δημητρακόπουλου ο οποίος αναφέρθηκε σε όλα τα βιογραφικά στοιχεία του Αγίου Διονυσίου και την σύνδεση του Αγίου με τους Αγίους, Αθανάσιο Χριστιανουπόλεως και Άγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως.
Κατόπιν η δεύτερη ομιλία της κ. Σταματίνας Πανταζή, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου η οποία αναφέρθηκε στην πορεία του Νοσοκομείου από την ίδρυση του έως σήμερα ήτοι 101 έτη.
Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και Επόπτης του Ιδρύματος.
Μίλησε διδακτικά και ευχαρίστησε τους εθελοντές και εργαζόμενους, ενώ στο τέλος βράβευσε και τους δύο ομιλητές.
Ακολούθησε δεξίωση για όλους.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ