Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023

Τιμητική Βράβευση στην Αντιπεριφερειάρχη Νήσων από το Yπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

  • Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022 20:45
  • 1'

Πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η Τελετή Βράβευσης όσων συνέβαλαν στη διάσωση των 80 μεταναστών που ναυάγησαν στο Διακόφτι Κυθήρων.

Ανάμεσα στα τιμώμενα πρόσωπα ήταν και η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, κα. Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, η οποία συνέβαλε με την αποστολή υλικών πρώτης ανάγκης για τη φροντίδα Των συνανθρώπων μας εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής και του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Πατούλη. Το βραβείο παρέλαβε από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Σε δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε τα εξής:

«Η σημερινή βράβευση είναι αφιερωμένη στην ανθρωπιά και στην αλληλεγγύη όλων μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ θερμά τον Δήμο Κυθήρων, τα σώματα ασφαλείας και τους εθελοντές για την συνεργασία και τις άμεσες ενέργειές τους σε αυτή την ομολογουμένως δύσκολη δοκιμασία και φυσικά το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για αυτή την τόσο ξεχωριστή πρωτοβουλία. Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι φαίνονται στις κρίσεις, σε μια τέτοια κρίση λοιπόν μετρήθηκαν οι Κυθήριοι και κέρδισαν το σεβασμό όλων μας. Ελπίζω να μην ξαναζήσουμε τέτοιες τραγικές στιγμές και κάθε άνθρωπος να μπορεί ελεύθερα να ζει και να δημιουργεί στην πατρίδα του χωρίς να αναγκάζεται να αποχωριστεί τα εδάφη των προγόνων του».