Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2023

Δόμνα Μιχαηλίδου: Με απόφασή της δίνεται η προσωνυμία «Ζωρζ Σαρή» σε σχολείο του Πειραιά

  • Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2023 18:05
  • 1'

Με απόφασή της Δόμνας Μιχαηλίδου, Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, δίνεται η προσωνυμία «Ζωρζ Σαρή» στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας.

zorz sarh0823Πρόκειται για μία πράξη ισχυρού συμβολισμού από τη Δόμνα Μιχαηλίδου, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση της Ζωρζ Σαρή μίας από τις σπουδαιότερες συγγραφείς παιδικών βιβλίων στη χώρα μας.

Η Δόμνα και μέσα από τον νέο της ρόλο ως Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού παραμένει στο πλευρό των παιδιών με κάθε τρόπο. Δεν είναι τυχαίο ότι της είχε δοθεί το προσωνύμιο «η Δόμνα των παιδιών». 

Έδωσε μάχες για να προστατέψει τα παιδιά των ιδρυμάτων (και τα κατάφερε) και ξέρει το καθένα ξεχωριστά με το όνομά του αλλά και την ιστορία του.

Η απόφασή της έρχεται να συνδυαστεί εξαιρετικά με το έργο και τη στάση ζωής της Ζωρζ Σαρή η οποία ήθελε να είναι πραγματικά κοντά στα παιδιά, γι' αυτό και επισκέφθηκε πολλά σχολεία της Ελλάδας παροτρύνοντάς τα να διαβάζουν λογοτεχνία. Η κίνηση της Δόμνας είναι δείγμα συμβολής στη διατήρηση αλλά κι εξάπλωση του έργου της ξεχωριστής αυτής Ελληνίδας. Πάντα με τα παιδιά. Πάντα για το καλό των παιδιών. Αυτό είναι το μήνυμα της Δόμνας και δεν παραλείπει να το επαναλαμβάνει πολύ συχνά με λόγια αλλά κυρίως με πράξεις.