Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022

Ολοκληρώθηκε η φροντίδα των γατών από την Κιβωτό της Ύδρας

  • Κυριακή, 08 Φεβρουαρίου 2015 18:14
  • 1'

 

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στείρωσης των γατών του νησιού μας, που εθελοντικά έχει αναλάβει να πραγματοποιεί δύο φορές τον χρόνο η «Κιβωτός της Ύδρας».
Το Φιλοζωικό Σωματείο μετά από προεργασία αρκετών ημερών, προέβη σε στείρωση 70 γατών, με τη βοήθεια της εξειδικευμένης γιατρού που έρχεται στην Ύδρα ειδικά για αυτό τον σκοπό. Παράλληλα προσφέρθηκαν 6 αγωγές για θεραπεία άρρωστων γατών, ανάλογη και άμεση παροχή ιατρικής φροντίδας όπου ατυτό ήταν αναγκαίο, ενώ όλες οι γάτες οι οποίες συγκεντρώθηκαν από πολλά σημεία του νησιού μας, ταυτόχρονα με τη στείρωση, αποπαρασιτώθηκαν.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία που γίνεται τα τελευταία χρόνια από την "Κιβωτό της Ύδρας ", όπου και έχει καταφέρει να μειώσει τον πληθυσμό των γατών και να είναι πλέον ελεγχόμενος αλλά επίσης και σε πολύ καλή κατάσταση. Συγχρόνως έχει καταφέρει να μειώσει τον αριθμό των άρρωστων ζώων, να συμβάλλει στην ευζωία τους και επιπλέον στην καλή εικόνα του νησιού προς τους επισκέπτες.
Η Κιβωτός που έχει αναλάβει εθελοντικά το έργο της προστασίας και διαχείρισης των ζώων συνεχίζει να βοηθά με μεγάλη προθυμία, ενισχυόμενη από εισφορές μελών, λαμβάνοντας χορηγίες και δαπανώντας πολύ χρόνο και προσωπική εργασία.

 

 

 

 

 

Έξοδος Στην Ύδρα