Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020

Φροντίζουμε τις γάτες της Ύδρας. Η "Κιβωτός" το κάνει. Εμείς οι εθελοντές το πράττουμε;

  • Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 08:25
  • 1'

Τα τελευταία χρόνια έχουν τοποθετηθεί από την "Υδραϊκή Κιβωτό", ειδικές ξύλινες κατασκευές (ταΐστρες και ποτίστρες), προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των αδέσποτων γατών για τον χειμώνα.

gatescod2Οι ταΐστρες βρίσκονται σε 9 σημεία του νησιού και είναι αυτόματες. Στη Δημοτική αγορά, στις περιοχές Περιβολάκια, Αυλάκι, Mανδράκι, Βλυχό, Καμίνι, Σπηλιά, Μουσείο, Δεξαμενή (Καλά Πηγάδια), και μία στο γήπεδο που γεμίζεται καθημερινά από εθελοντές του Δ.Σ. του φιλοζωικού σωματείου "Υδραϊκή Κιβωτός", την ακούραστη καλή φίλη Χριστίνα Σταματάκου και τον μεθοδικό σύζυγό της και Πρόεδρο, Αργύρη Καλαματιανάκη.

Eπίσης έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του νησιού, καλαίσθητα σπιτάκια για την προφύλαξη των ζώων από τις καιρικές συνθήκες.

Με την εξάπλωση του Covid-19 και τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό του, από τη μια είναι κλειστά τα μαγαζιά εστίασης, από την άλλη οι εθελοντές μένουν σπίτι, ενώ οι επισκέπτες που παραδοσιακά τάιζαν τις γάτες, θα αργήσουν να έρθουν από ό,τι φαίνεται. Ακόμα και η προσφορά τροφής από τους 2- 3 γνωστούς περαστικούς (περιπατητές) που τάιζαν τις γάτες στο Μανδρακι, στο Αυλάκι και στον Βλυχό είναι ουσιαστικά αμφίβολη.

Αναφέρουν για το θέμα οι εθελοντές της "Υδραϊκής Κιβωτού":

"Τις τελευταίες 3 μέρες φροντίσαμε και γεμίσαμε όλες τις ταΐστρες. Χθες γεμίσαμε στις περιοχές (Βλυχό, Αυλάκι και Δημοτική αγορά). Επίσης ταΐσαμε γάτες στο Καμίνι και τον Παπαγάλο. Στον Παπαγάλο οι γάτες ήταν πολύ πεινασμένες και διψασμένες!

Η "Κιβωτός" θα προσπαθήσει να μην λείψει η τροφή και το νερό. Η βοήθεια όλων σας είναι καλοδεχούμενη. Εάν τύχει να περπατήσετε για κάποιο λόγο σε αυτές τις περιοχές, ας έχετε λίγο νερό, ξηρά τροφή ή κάτι ανάλογο για τις γάτες.

Ευχαριστούμε και όλους όσους κάνουν δωρεές μέσω Pay pal. Χωρίς αυτές δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε.

Αισθανόμαστε ΠΟΛΥ τυχεροί που τα ζώα της Ύδρας, η Ύδρα και εμείς, έχουμε φίλους από όλον τον κόσμο που μας αγαπάνε πολύ και μας σκέφτονται!

Στέλνουμε την αγάπη μας και την θετική μας ενέργεια σε όλους εσάς και ανυπομονούμε να σας ξαναδούμε στο νησί. Στο νησί μας και νησί σας!