Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020

Ανακοίνωση της «Κιβωτού της Ύδρας» για τις πρόσφατες δράσεις της και ενημέρωση των πολιτών

  • Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 18:06
  • 4'
Το τρίτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου 2020 (24/10/20 & 25/10/20) πραγματοποιήθηκαν στειρώσεις γατών στο νησί της Ύδρας.
38 γάτες στειρώθηκαν και αποπαρασιτώθηκαν. Επίσης, 2 γάτες έλαβαν οδοντιατρική περίθαλψη και 2 χειρουργήθηκαν για άλλες παθήσεις (πολύποδες, όγκοι κτλ).
Σε 2 γάτες με καρκίνο σε τελευταίο στάδιο έγινε ευθανασία. Σε 1 γάτα διαγνώστηκε καλοήθης όγκος και θα χειρουργηθεί την επόμενη φορά.
2 τυφλά γατάκια έλαβαν περίθαλψη και χορηγήθηκε αγωγή. Θα φιλοξενηθούν από εθελοντή και μετά θα προωθηθούν για υιοθεσία. Αναζητούμε σπίτια.
Ένα γατάκι από τον Βλυχό με παράλυτο πίσω πόδι έλαβε περίθαλψη και ευτυχώς υιοθετήθηκε.
Σε 3 αδέσποτες γάτες δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έγινε αιμοληψία. Οι 2 πρέπει να λάβουν θεραπεία 20 ημερών με αντιβιοτικά και βιταμίνες.
Αναζητούμε εθελοντές για να την χορηγήσουν. Οι γάτες βρίσκονται στις περιοχές Παπαγάλος και Περιβολάκια.
4 γάτες εξεταστήκαν για διάφορες παθήσεις. 2 από το Λιμάνι, 1 από το Γήπεδο και 1 που έφερε συμπολίτης και διαγνώστηκε με καρκίνο.
2 αδέσποτες γάτες προσκομίστηκαν από εθελοντές σε άσχημη κατάσταση.
Μία θηλυκή από την περιοχή Αυλάκι παράλυτη με πόνους και μία θηλυκή αφυδατωμένη και υποσιτισμένη από την περιοχή περιβολάκια.
Και οι 2 γάτες βρίσκονται σε κλινική στην Αθήνα. Τα έξοδα νοσηλείας τους και τα μεταφορικά τους θα τα καλύψει η Κιβωτός. Αναζητούμε εθελοντές να τις συνοδεύσουν πίσω αλλά και να τις υιοθετήσουν ή φιλοξενήσουνε για όσο θα χρειαστεί μέχρι να τελειώσουν την θεραπεία τους με αντιβιοτικά και βιταμίνες.
Σύνολο: 57 ζώα (αδέσποτα).
Σε όλα τα ζώα έγινε αποπαρασίτωση.
Αναλυτικά η κάλυψη των εξόδων για τις 24-25/10/2020
Αμοιβή γιατρών: Δήμος Ύδρας
Εισιτήρια γιατρών: Hydra Ark (Η Κιβωτός της Ύδρας)
Διαμονή γιατρών: Hydra Ark (Η Κιβωτός της Ύδρας)
Χαρτιά-Νάυλον-καθαριστικά κτλ: Hydra Ark (Η Κιβωτός της Ύδρας)
Καφέδες, γεύματα γιατρών: Hydra Ark (Η Κιβωτός της Ύδρας).
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι:
Όλα τα φιλοζωικά σωματεία της χώρας είναι εθελοντικές οργανώσεις. Επομένως η σωστή διαχείριση αδέσποτων απαιτεί τη συνεργασία:
1.Των αρμόδιων αρχών, που έχουν και την εποπτεία τους βάσει Νόμου.
2.Των φιλοζωικών σωματείων, που μπορούν να συμβάλουν εθελοντικά.
3.Του κοινωνικού συνόλου.
Επιπλέον θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι:
Η «Κιβωτός της Ύδρας» προσπαθεί κάθε χρόνο με προγράμματα και άλλες δράσεις να βοηθά και να ενημερώνει.
Ο Νόμος δεν επιβάλλει τη διαχείριση αδέσποτων ζώων να την έχουν τα Φιλοζωικά Σωματεία.
Ο Νόμος επιβάλλει τη διαχείριση αδέσποτων ζώων στους Δήμους, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την περισυλλογή, στείρωση και επανένταξη των ζώων στο οικείο τους περιβάλλον
Τα μέλη των σωματείων είναι εθελοντές που διαθέτουν τον ελεύθερο χρόνο τους ΔΩΡΕΑΝ! Όποτε μπορούν και όσο μπορούν. Τυχόν υποδείξεις, επικριτικά σχόλια ή ακόμα και αναίτια επίρριψη ευθυνών για το τι κάναμε ή δεν κάναμε, δείχνουν σαφώς άγνοια, συκοφάντηση και αχαριστία.
Ευχαριστούμε τους υπέροχους γιατρούς μας που δούλεψαν ακούραστα!
Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που έφεραν γάτες από τις γειτονιές τους.
Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Ύδρας, τον Κύριο Δήμαρχο Γιώργο Κουκουδάκη και την Κυρία Αντιδήμαρχο Μαίρη Κάτσικα.
Τέλος ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ αξίζει σε όλους τους εθελοντές μας που όλα αυτά τα χρόνια εργάζονται αφιλοκερδώς και εθελοντικά ώστε να είναι το νησί μας παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή. Ποιος θα ήθελε άραγε να κάνει διακοπές σε έναν τόπο όπου τα ζώα θα γύριζαν στον δρόμο άρρωστα και πεινασμένα;
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TNR 2020-2021:
Η Hydra Ark, σε συνεργασία με το Δήμο της Ύδρας, θα πραγματοποιήσει στειρώσεις και πρόγραμμα θεραπείας για τις αδέσποτες γάτες της Ύδρας. Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι οι κτηνίατροι θα μπορούν να εξετάζουν ιδιωτικά, κατοικίδια ζώα. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε χώρο στην παλιά αγορά που προσφέρει ο δήμος.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
• 28–29 / 11/2020
• 12–13 / 12/2020
• 16–17 / 01/2021
• 27–28 / 02/2021
• 20–21 / 03/2021
Το ΣΑΒΒΑΤΑ θα επικεντρωθούμε σε θεραπείες, στειρώσεις και άλλες χειρουργικές επεμβάσεις για αδέσποτες γάτες. Τις ΚΥΡΙΑΚΕΣ θα γίνουν εξετάσεις ιδιόκτητων κατοικίδιων ζώων (γάτες, σκύλοι).
Παρακαλούμε για ιδιόκτητα ζώα επικοινωνήστε με τον κτηνίατρο Ειρήνη Ρέσου (0030 6987575888) για πληροφορίες σχετικά με το κόστος και για να κλείσετε ραντεβού.
ΠΛΑΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Σάββατο: Οι κτηνίατροι φτάνουν στις 12:00.
Από 12.00 / 12: 30 έως 18.00: στείρωση αδέσποτων γατών. θα δοθεί θεραπεία σε αδέσποτες γάτες που χρειάζονται κτηνιατρική βοήθεια. Περίπου 30 γάτες Μaximum κάθε Σάββατο. ΟΧΙ περισσότερες. Εάν συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός δεν θα δεχθούμε άλλες.
Κυριακές: 9: 00–13: 00: οι ιδιοκτήτες θα φέρουν τα κατοικίδια τους.
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ
1. Χρειαζόμαστε εθελοντές την Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα.
2. Χρειαζόμαστε εθελοντές για να μας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της κλινικής με την παρακολούθηση των γατών. Όσοι φέρνουν γάτες από τις περιοχές τους αναμένεται να βοηθήσουν στην κλινική.
3.Η Hydra Ark δεν καλύπτει τα έξοδα περίθαλψης ιδιωτικών κατοικίδιων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν φέρετε ιδιωτικές γάτες ως αδέσποτες για να αποφύγετέ να πληρώσετε το κόστος, πρέπει να γνωρίζετε ότι παίρνετε την θέση ενός αδέσποτου ζώου και στερείτε από αυτό το ζώο την ευκαιρία μιας καλύτερης ζωής. Όλοι έχουμε υιοθετήσει αδέσποτες γάτες. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι γάτες μας είναι αδέσποτες. Είναι πρώην αδέσποτα που έγιναν ιδιόκτητα.
4. Εάν θέλετε να φέρετε γάτες από την περιοχή σας, μπορείτε να δανειστείτε κλουβιά την προηγούμενη ημέρα. (ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 18:00 ΕΩΣ ΤΙΣ 18:30 ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ).
5. Εάν πάρετε κλουβιά, πρέπει να αφήσετε το όνομα και τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου και να επιστρέψετε το κλουβί στο ίδιο μέρος μέχρι τη Δευτέρα καθαρό. Εάν ένα κλουβί χαθεί ή καταστραφεί, θα ζητηθεί αποζημίωση. Τα κλουβιά ανήκουν στην Κιβωτό της Ύδρας και είναι ακριβά. Προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία), πράγμα που σημαίνει ότι η αποστολή είναι επίσης ακριβή. Συνέβη στο παρελθόν να δούμε τα κλουβιά μας στα σκουπίδια ή σε κήπους σπιτιών. Επειδή όλες οι συνεδρίες είναι διήμερες, ο αριθμός των γατών που μπορούμε να περιθάλψουμε είναι περιορισμένος. Για αυτό παρακαλούμε να ενημερώσετε εκ των προτέρων. Δώστε προτεραιότητα και φέρτε όσα ζώα έχουν ανάγκη.
Εάν δεν έχουμε αρκετά ζώα ή εθελοντές για να βοηθήσουν κατά τη διάρκεια των συνεδριών, ίσως εξετάσουμε το ενδεχόμενο διακοπής του προγράμματος.
Θα έχουμε μια επιπλέον συνεδρία TNR τον Φεβρουάριο ΜΟΝΟ για στειρώσεις ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ γατών. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να φέρετε τις γάτες της περιοχής σας σε διαφορετικές ημερομηνίες και δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε να τις φέρετε όλες μία φορά. Μόλις μάθουμε αυτές τις ημερομηνίες, θα σας ενημερώσουμε.