Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Απάντηση του Δημάρχου Ύδρας Γ. Κουκουδάκη σε δημοσιεύματα του διαδικτύου για τις συνθήκες διαβίωσης των ιπποειδών

  • Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 13:37
  • 1'

O Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης απαντά σε δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο στα οποία γίνεται λόγος για για έλλειψη σκίασης ιπποειδών και κακές συνθήκες διαβίωσής τους στο νησί μας.

Επειδή η πηγή των δημοσιευμάτων δεν γίνεται γνωστή από τον Δήμαρχο και επειδή πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όλες οι διαμαρτυρίες, αλιεύσαμε από το διαδίκτυο ένα δημοσίευμα από την σελίδα zoosos.gr (7/6/21), στο οποίο πιθανόν να αναφέρεται ο κ. Κουκουδάκης και το οποίο κάνει λόγο για μια τουρίστρια που καταγγέλει τις συνθήκες διαβίωσης για γαΐδούρια, μουλάρια και άλογα. 

Η απάντηση του Δημάρχου Ύδρας Γ. Κουκουδάκη όπως την εξέφρασε μέσα από τον λογαριασμό του στα social media είναι η ακόλουθη:

"Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ελλιπή σκίαση των ιπποειδών στο λιμάνι της Ύδρας.

Κάποιοι μάλιστα προσπαθούν να καταλογίσουν ευθύνες και στη Δημοτική Αρχή.

Τα περισσότερα από αυτά τα δημοσιεύματα αγγίζουν τα όρια της υπερβολής και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι η μόνη που φρόντισε και τοποθετήθηκε σκίαση για τα ζώα.

Τόσο η έκταση της εν λόγω σκίασης όσο και η μορφή της εγκρίθηκε από την αρχαιολογική υπηρεσία.

Ο Δήμος μας επιπλέον μόλις πριν ένα μήνα ξόδεψε σημαντικό ποσό για την δωρεάν παροχή κτηνιατρικής φροντίδας για όλα τα ζώα εργασίας της Ύδρας.

Κατά το παρελθόν μάλιστα ο Δήμος μας προσκάλεσε και καθηγητή του τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για να μιλήσει στους ιδιοκτήτες των ιπποειδών για τη σωστή φροντίδα και προστασία τους. Η ευζωία βέβαια των ιπποειδών εναπόκειται και στην ατομική ευθύνη των ιδιοκτητών τους."