Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Η Αντιδήμαρχος Υδρας Μαίρη Κάτσικα ευχαριστεί όσους βοήθησαν στο πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων και περιθάλψεων αδέσποτων γατών

  • Τρίτη, 24 Μαΐου 2022 11:09
  • 1'
gat10522Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων και περιθάλψεων αδέσποτων γατών του Δήμου Ύδρας.
Συνολικά στειρώθηκαν 60 αδέσποτες γατούλες σημάνθηκαν και επέστρεψαν στη γειτονιά που ζούσαν και σε επιπλέον 18, παρασχέθηκε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία καθώς κρινόταν αναγκαίο.
Για πρώτη φορά φέτος, πραγματοποιήθηκαν στειρώσεις στην περιοχή του Μανδρακίου ικανοποιώντας τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής, καθώς ο πληθυσμός αδέσποτων γατών έχει αυξηθεί σημαντικά.
Σε αυτό το εγχείρημά μας ουσιαστικός συμπαραστάτης και αρωγός ήταν ο κ. Στέφανος Μαυρομάτης που μας παραχώρησε χώρο ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η διεξαγωγή των στειρώσεων και μας βοήθησε ποικιλοτρόπως, καθ' όλη τη διάρκεια παραμονής της κτηνιατρικής ομάδας στην περιοχή.
Να ευχαριστήσουμε την κτηνίατρο κα. Αργίνα Κοτζαμπασάκη και την κτηνιατρική της ομάδα για την υποστήριξη και τη σημαντική της προσφορά, για τα αδέσποτα ζώα του Νησιού μας.
Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές μας για τη συμπαράστασή τους στο πρόγραμμα και στη συνολική προσπάθεια του Δήμου μας για την υγεία των ζώων και τη μείωση των αδέσποτων ζώων του Νησιού μας.
Πιο συγκεκριμένα ευχαριστίες οφείλονται στους φιλόζωους εθελοντές μας: Ευαγγελία Μαρκουίζου, Σοφία Καπάνταη, Αριστέα Μπάλλα, Δέσποινα Κυπραίου, Πόπη Ζωγκού, Γιώργο Ράμπια, Άντυ Γρηγοριάδη, Νάνσυ Μαργκούνη καθώς και τον φίλο Γιώργο από το Μανδράκι. Ευχαριστίες επίσης οφείλονται στο κατάστημα "Μανδράκι 1800" για την προσφορά του στην κτηνιατρική ομάδα.
Στη μικρή μας φιλόζωη εθελόντρια, Βενετία Αναργύρου αξίζει ένα ξεχωριστό ευχαριστώ για τα φιλοζωικά της αισθήματα και την ανεπτυγμένη συνείδησή της για κοινωνική προσφορά.
Τέλος να ευχαριστήσω το προσωπικό καθαριότητας και τους οδηγούς του Δήμου μας γιατί όλες αυτές τις μέρες που πραγματοποιούνταν η δράση όποτε τους χρειάστηκα ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν.
Ευχαριστούμε όλους όσοι βοηθούν, με όποιον τρόπο μπορούν, έχοντας μοναδικό σκοπό την προστασία των ζώων.
Στην Ύδρα η φιλοζωία είναι τρόπος ζωής, με πράξεις και έργα και όχι με παραπλανητικές φωτογραφίες.