Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Χατζηπέρου και Κουκουδάκη στην Ύδρα

  • Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015 16:08
  • 1'

Σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015 στην Ύδρα συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρου και του Δημάρχου Ύδρας, Γιώργου Κουκουδάκη, στο γραφείο του τελευταίου. Κατά τη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος από τον Δήμαρχο καίρια ζητήματα που απασχολούν το νησί μας. Ο κ. Κουκουδάκης ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη τη βοήθεια και στήριξή του σε πολλούς τομείς αλλά και την παρέμβασή του.
Ο κ. Χατζηπέρος πλήρως ενημερωμένος για τα τοπικά θέματα, έχοντας και το πλεονέκτημα να γνωρίζει από κοντά τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Αργοσαρωνικού, υποσχέθηκε να συνεχίσει να προσφέρει σημαντική βοήθεια στο νησί μας, όπως στο θέμα της κρουαζιέρας, της θαλάσσιας σύνδεσης, της πολιτιστικής ανέλιξης, της Αρχαιολογίας, του Τουρισμού, γενικότερα των υποδομών και σε πολλές περιπτώσεις της ανακατασκευής κ.α. 

DSC 5154n
Όσον αφορά στο νέο ΕΣΠΑ, το οποίο έχει την ιδιαιτερότητα να φεύγει πλέον από τη λογική των υποδομών, τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν άμεσα προτάσεις από τον Δήμο, συμβατές με τους στόχους του ΕΣΠΑ και να δημιουργηθεί ένας προσανατολισμός της στόχευσης των πόρων, ώστε να προωθηθούν άμεσα ενέργειες από την Περιφέρεια. Καθώς και να πραγματοποιηθεί ένας σχεδιασμός των έργων, όπου σε βάθος χρόνου θα μπορέσει να έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη, όπως ακριβώς την οραματίζεται η Ύδρα. Ο κ. Κουκουδάκης ανέφερε ότι σύντομα θα προωθήσει στην Περιφέρεια συγκεντρωτικό σχέδιο δράσεων αλλά και σχετικές μελέτες.
Κατά τη συνάντηση ήταν επίσης παρόντα μέλη της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Ύδρας, όπου και ο Δήμαρχος κ. Κουκουδάκης ανέφερε ικανοποιημένος στον Αντιπεριφερειάρχη ότι ήδη έχουν αρχίσει οι προσπάθειες του Δήμου να αποδίδουν καρπούς, αφού τουριστικοί πράκτορες έχουν εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ύδρα. Παράλληλα ο κ. Χατζηπέρος μίλησε στους εκπροσώπους του Σκακιστικού Ομίλου Ύδρας που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, αναφερόμενος στο επικείμενο πανελλήνιο σκακιστικό πρωτάθλημα που θα φιλοξενήσει η Ύδρα μετά από ενέργειες του Ομίλου, από τις 21 μέχρι τις 29 Απριλίου 2015 και δεσμευόμενος να στηρίξει αυτή την σπουδαία αθλητική διοργάνωση. Σε επίπεδο μάλιστα πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων εξήρε τις συνολικές προσπάθειες που γίνονται στο νησί μας, όπως π.χ. τους αγώνες τρεξίματος κτλ., θεωρώντας ότι η Ύδρα βρίσκεται σε πολύ καλή  τροχιά αθλητικής ανάπτυξης.
Στο περιθώριο της συνάντησης ο κ. Χατζηπέρος επισκέφτηκε το γήπεδο με τους συνεργάτες του και έκανε επιθεώρηση των έργων, καθώς εκεί έχουν προκύψει αρκετά προβλήματα.