Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022

Από την επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση στην Ύδρα

  • Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 20:14
  • 2'

 

Γιάννης Πανούσης: «Η στήριξη του Υπουργείου είναι δεδομένη για κάθε αίσθημα ασφάλειας στο νησί»

Επίσκεψη πραγματοποίησε στην Ύδρα σήμερα τις πρωινές ώρες, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και προστασίας του πολίτη, Γιάννης Πανούσης. Ο Υπουργός έφτασε στο νησί μας λίγο πριν τις 10 το πρωί με το σκάφος του πυροσβεστικού σώματος «ΑΡΧΗΓΟΣ Π.Σ. Α. ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ».
Ο Υπουργός συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη, τον Διευθυντή του Γραφείου του, Βασίλη Μαστρογιάννη, τον Διευθυντή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής Υποστράτηγο Κων/νο Μιχαιρίνα, τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Π.Σ. Βασίλειο Παπαγεωργίου, τον πυραγό Γιώργο Αστρινάκη, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά Κωνσταντίνο Τσαρδινάκη κ.α.
Πρώτος σταθμός του Υπουργού κ. Πανούση ήταν το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο όπου συνάντησε τους εθελοντές πυροσβέστες και ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν το νησί και το Κλιμάκιο. Κατόπιν ο Υπουργός επισκέφτηκε το Αστυνομικό Τμήμα και τον Διοικητή Υπαστυνόμο Α΄ Ιωάννη Μπαρμπούτη όπου έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για το πρωτοφανές έγκλημα που συγκλόνισε πριν λίγες μέρες το νησί μας. Στη συνέχεια ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης μαζί με τους αρχηγούς των σωμάτων οδηγήθηκε αρχικά στον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης, και τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου και έπειτα ανέβηκε στον Δήμο Ύδρας και το γραφείο Δημάρχου Γιώργου Κουκουδάκη, όπου έγινε ευρεία σύσκεψη. Παρούσα στη συνάντηση ήταν επίσης η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Διευθύντρια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, Χριστίνα Ζαραφωνίτου, η οποία είναι και συνεργάτης του Υπουργού κ. Πανούση, και συγκεκριμένα στον θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς. Η κα Ζαραφωνίτου έδωσε τα «φώτα» της λόγω ιδιότητας και επεσήμανε με τη σειρά της αρκετά σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το νησί. Παρόντες επίσης στο Δημαρχείο ήταν δημοτικοί σύμβουλοι.
Στη συνάντηση ο Υπουργός τόνισε την αναγκαιότητα του θεσμού της κοινωνικής διαμεσολάβησης, που αφορά στην επίλυση των διαφορών μεταξύ των κατοίκων. Έγινε αναφορά δε, στους μετανάστες, τη διατάραξη, τη νομιμότητα ή μη των εργαζομένων αλλοδαπών.

(Οι φωτογραφίες της επίσκεψης του Υπουργού είναι από τον φακό της "Φωνής της Ύδρας", εκτός από την πρώτη που είναι του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου).

Ο Δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης παρέθεσε διεξοδικά, στοιχεία για τη ζωή στην Ύδρα, την καθημερινότητα, την επιχειρηματικότητα, τις δυσκολίες που υπάρχουν, την κρίση, μίλησε για την αναγκαιότητα συμβατικού πλοίου, ύπαρξης ελικοδρομίου, τις υψηλές αντικειμενικές αξίες και τους φόρους και τόνισε εμφατικά ότι η Ύδρα είναι: «Ένα νησί γεμάτο υποχρεώσεις, χωρίς δικαιώματα.»
Ο Υπουργός υπογράμμισε σχετικά με την επίσκεψή του ότι: «Πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε, πρέπει να δούμε τον κόσμο και να καταλάβουμε τα προβλήματα. Μιλώντας με τον Δήμαρχο, περπατώντας στο νησί, καταλαβαίνεις καλύτερα». Ταυτόχρονα ο κ. Πανούσης ανέφερε στον κ. Κουκουδάκη ότι για κάθε αίσθημα ασφάλειας είναι δεδομένη ανά πάσα στιγμή η στήριξη του Υπουργείου. Παράλληλα ο Υπουργός και με αφορμή το πρόσφατο τραγικό συμβάν επεσήμανε ότι σύντομα ευέλικτες ομάδες θα δώσουν δυναμικά το «παρών» στην Ύδρα και θα δράσουν βοηθητικά προς έλεγχο των μεταναστών. «Θα σαρώσουμε το σύστημα», είπε εμφατικά ο Υπουργός.

Κλείνοντας ο κ. Γιάννης Πανούσης, ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης και ασφάλειας των κατοίκων θα ήταν καλό να γίνει σύντομα, πιθανόν τον Οκτώβριο στην Ύδρα, μια ημερίδα σε συνεργασία με τον Δήμο Ύδρας, την Καθηγήτρια Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Χριστίνα Ζαραφωνίτου και το Υπουργείο.

Λίγο πριν αναχωρήσει ο κ. Πανούσης για να επισκεφτεί τον Πόρο, ο Δήμαρχος, Γιώργος Κουκουδάκης στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας και των ευχαριστιών, επέδωσε στον Υπουργό, τιμητική πλακέτα του Δήμου Ύδρας.

Ελέ-Χρι