Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022

Ανησυχία για την ενδεχόμενη μείωση των δρομολογίων της HSW

  • Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 15:53
  • 1'

 

Ανησυχία και έντονος προβληματισμός έχει καταλάβει τους κατοίκους του νησιού μας από το πιθανό ενδεχόμενο μείωσης των δρομολογίων κατά τους χειμερινούς μήνες. Πρόκειται για μια σημαντική άμεση μείωση σε ώρες και μέρες, καθώς και την έλλειψη καθημερινής δρομολόγησης, που αν τελικά συμβεί θα προκαλέσει αναταραχή στην τοπική κοινωνία και τις μετακινήσεις της.
Τα ιπτάμενα δελφίνια έχουν ήδη συμπληρώσει τα 30 έτη (έως 30 Οκτωβρίου 2015) και βάσει ισχύουσας νομοθεσίας δεν δύνανται να συνεχίσουν τη δρομολόγησή τους λόγω παλαιότητας. Πέρσι το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε από τον αρμόδιο Υπουργό με παράταση της πλεύσης των δελφινιών για έναν χρόνο, ώστε να μην υπάρξει κανένα κενό στη δρομολόγηση της γραμμής του Αργοσαρωνικού. Η Διοίκηση της Hellenic Seaways έχει κάνει πολλές συναντήσεις με τον Υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και αναμένει μια παράταση για τα ιπτάμενα για έναν ακόμα χρόνο, προκειμένου να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό. Άλλωστε όπως ενημέρωσε τη ΦτΥ ο κ. Παράσχος Τσάγκαρης, Διευθυντής Γραμμών Σαρωνικού της HSW, το προεδρικό διάταγμα που θα δίνει το πράσινο φως στα δελφίνια, απελευθερώνοντας την ηλικία των πλοίων από το παλιό τους στενό νομοθετικό πλαίσιο, βρίσκεται στην τελική φάση. Αλλά μέχρι να συμβεί αυτό, και αποτρέποντας το ενδεχόμενο μιας ελλιπούς δρομολόγησης, πρόθεση της εταιρείας είναι να μην αποκοπεί η γραμμή καθόλου, κατά την αναμονή του Προεδρικού διατάγματος, αλλά να δοθεί άμεσα από τον Υπουργό κ. Δρίτσα η ανάλογη παράταση για τα δρομολόγια των δελφινιών.
Παρ’ όλα αυτά η HSW θα προσπαθήσει να καλύψει το όποιο κενό πιθανόν παρουσιαστεί με άμεσες δρομολογήσεις καταμαράν και νεαρότερου σε ηλικία δελφινιού, που δεν αντιμετωπίζει νομοθετικά κανένα πρόβλημα πλεύσης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποδεσμεύσει την όποια ηλικιακή αγκύλωση και στηρίζει τη δρομολόγηση βάσει αξιόπλοου των δελφινιών.
Αναμένοντας τη θετική ανταπόκριση του Υπουργού κ. Δρίτσα σε συνδυασμό με τις επαφές με την εταιρεία και τον Δήμαρχο Ύδρας, Γιώργο Κουκουδάκη, θεωρούμε ότι όλοι θα συστρατευτούμε προς την κατεύθυνση της κοινής λογικής. Και δεν θα μείνει τελικά το νησί μας χωρίς ιπτάμενα.