Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022

Με επιτυχία ο δωρεάν πληθυσμιακός έλεγχος και η ημερίδα "Υγεία και σύγχρονη γυναίκα"

  • Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015 18:12
  • 1'

 

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 η ημερίδα προαγωγής της υγείας "Υγεία και σύγχρονη γυναίκα" η οποία έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Ύδρας – ΚΕΔΥ, της Ελληνικής Λεμφολογικής Εταιρίας, Π.ΓΝ. «Αττικόν» και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παθολογία της Κύησης».
Το άνοιγμα της ημερίδας έκαναν με χαιρετισμούς τους ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης και ο Χειρουργός Ογκολόγος – Εντατικολόγος Παναγιώτης Μανίκης.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αναπτύχθηκαν μεταξύ άλλων θέματα για τις αντισυλληπτικές μεθόδους, τις λοιμώξεις του γεννητικού συστήματος, τις νεότερες τεχνολογίες στην πρόληψη των παθήσεων του μαστού, τον μητρικό θηλασμό, την εμμηνόπαυση κ.α.
Στο πλαίσιο της ημερίδας είχαν πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου διαδραστικές Ομιλίες με θέμα «Αντισύλληψη-Λοιμώξεις» και διανομή ενημερωτικού έντυπου υλικού στους μαθητές του Λυκείου στο Γενικό Λύκειο του νησιού.
Επίσης το Σάββατο το πρωί έγινε δωρεάν πληθυσμιακός προληπτικός έλεγχος στον οποίο προσήλθε στο Κουλούρειο Νοσοκομείο, μεγάλος αριθμός γυναικών για να εξεταστούν που σημείωσαν στο συνολό τους 120 ιατρικές πράξεις, καθώς επίσης υλοποιήθηκε διανομή έντυπου υλικού, Test Παπανικολάου, μαστολογικός έλεγχος, από το ΕΚΠΑ- Ιατρική Σχολή, Γ’ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική, Νοσοκομείο «Αττικόν».