Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022

Ψηφιοποιείται το ακτινολογικό του Κουλούρειου Νοσοκομείου

  • Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016 18:48
  • 1'

 


Αέρα σύγχρονης τεχνολογίας και εξυπηρέτησης θα αποπνέει σύντομα το Κουλούρειο Νοσοκομείο Ύδρας λόγω της ψηφιοποίησης του ακτινολογικού και του ηλεκτρονικού φακέλου του κάθε ασθενούς.
Μια γενναιόδωρη δωρεά επιχειρηματία και φίλου της Ύδρας, ύψους 20.000 ευρώ, μαζί με ένα μέρος χρηματοδότησης από την πλευρά του Κουλούρειου Νοσοκομείου «Παναγία η Φανερωμένη», έδωσαν στο Νοσοκομείο του νησιού μας τη δυνατότητα της φηφιοποίησης του ακτινολογικού, που σύντομα θα λειτουργεί για όλους τους ασθενείς.
Όπως μας αναφέρει ο Ιατρός-Ογκολόγος, Παναγιώτης Μανίκης, Διευθυντής του Κουλούρειου Νοσοκομείου, ήδη το μεγαλύτερο κομμάτι του εξοπλισμού έχει φτάσει στο νοσοκομείο, έχουν γίνει οι αναγκαίες διαμορφώσεις στο δίκτυο, ώστε το ακτινολογικό να συνδεθεί και να διαχέεται παντού. Μ΄αυτόν τον τρόπο καταργούνται τα υγρά των εμφανίσεων και φυσικά δεν υπάρχουν καν απόβλητα.
Χρειάζεται μια δοκιμαστική λειτουργία για έναν, με ενάμιση μήνα μέχρι να ενεργοποιηθεί και να κυλήσουν όλα ομαλά στο σύστημα αλλά και το προσωπικό να αρχίσει να εκπαιδεύεται, και από το Μάρτιο θα είναι αμιγώς ψηφιοποιημένο όλο το ακτινολογικό του Νοσοκομείου.
Μια άλλη πολύ σημαντική εξέλιξη είναι ο ηλεκτρονικός φάκελος του ασθενούς, που ήδη έχει μπει σε λειτουργία. Καταγράφονται οι ασθενείς στο σύστημα και το ειδικό αρχείο, με το ΑΜΚΑ και τα στοιχεία τους, ενώ υπάρχει μελλοντικά η δυνατότητα να κλείνονται ηλεκτρονικά τα ραντεβού και μέσω διαδικτύου.
Ουσιαστικά όμως τι εξυπηρετεί η ψηφιοποίηση του Ακτινολογικού; Ο κ. Μανίκης μας εξηγεί ότι θα υπάρχει καλύτερη ποιότητα των ακτινογραφιών. Η διάγνωση θα γίνεται από μακριά, από το ιατρείο ακτινολόγου με κάθε νόμιμη και υπεύθυνη γνωμάτευση. Επιπλέον θα δίνεται η δυνατότητα της συμβουλευτικής με έλεγχο των ακτινογραφιών από όλους τους γιατρούς του Νοσοκομείου. Παράλληλα θα υπάρχει αρχείο ακτινογραφιών στο φάκελο κάθε ασθενούς προς ενημέρωση του ιστορικού του.
Ο εκσυγχρονισμός λοιπόν και η νέα τεχνολογία ψηφιοποίησης του Ακτινολογικού του Κουλούρειου Νοσοκομείου με την ευρύτερη συστηματοποιημένη καταγραφή του ιστορικού του ασθενούς με τον φάκελό του και τα στοιχεία, θα διευκολύνει κατά πολύ τους ασθενείς. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα της ψηφιοποίησης δεν υπάρχει ακόμα και σε μεγάλα νοσοκομεία, κάτι το οποίο σημαίνει ότι είμαστε όλοι πολλοί τυχεροί που η ταχύτητα και η κάλυψη της διάγνωσης των ακτινογραφιών, όπως όλα δείχνουν, θα διασφαλίζεται στο Κουλούρειο Νοσοκομείο του νησιού μας.