Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022

Δωρεάν μεταφορά ασθενών με τα πλοία αποφάσισαν στο Σ.Α.Σ.

  • Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016 20:48
  • 1'

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, (Σ.Α.Σ) στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Μεταξύ των 46 θεμάτων που ήταν στη λίστα της συζήτησης, πολύ βασική ήταν η δέσμευση, που πήραν όλες οι ναυτιλιακές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Hellenic Seaways, για τη δωρεάν μεταφορά των ασθενών, των ιατρών και των συγγενών τους, όταν παρίσταται ανάγκη μεταφοράς, μέσω των ναυτιλιακών σκαφών, ιπταμένων, catamaran κτλ.
Σχετικά με το Cat1, πρόκειται να φύγει από τη γραμμή του Αργοσαρωνικού από 1/6/16, για να αντικατασταθεί από το Cat3 που θα έρθει από τότε στη γραμμή μας μέχρι και τις 2/10/16.
Επιπλέον, δεύτερο συμβατικό πλοίο θα προσεγγίζει τα λιμάνια του Αργοσαρωνικού φτάνοντας μέχρι και τον Πόρο από τις 13/6/16 μέχρι και τις 31/10/16. Πρόκειται για το Aqua Jewel της Alpha Ferries που ταξίδευε στη γραμμή Άνδρο-Τήνο-Μύκονο.
Η Ύδρα δυστυχώς είναι έξω από αυτή τη δρομολόγηση. Σίγουρα θα πρέπει οι κινήσεις σ΄αυτόν τον τομέα να ενταθούν.
Στη συνεδρίαση ήταν παρών και ο Λευτέρης Κεχαγιόγλου, Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών (ΕΔΜΝ), ως μέλος του Σ.Α.Σ. με θητεία από τον 4/2016 έως 3/2018, ο οποίος εξέθεσε τις απόψεις του για τα νησιά.