Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022

Με επισημότητα η κατάθεση στεφάνων στη μνήμη του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη

  • Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016 12:55
  • 1'

 

 

Με επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος εορτασμός στη μνήμη του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη. Το πρωί τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία και κατόπιν δοξολογία στον Καθεδρικο Ναό χοροστατούντος του Επισκόπου Επιδαύρου Καλλίνικου. Ακολούθησε τιμητικό άγημα με την μπάντα του Π.Ν., αντιπροσωπεία μπουρλοτιέρηδων, για τη μεταφορά της ληκύθου με την καρδιά του Μιαούλη και τον σταυρό του μέχρι το Κάστρο όπου και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ανδρέα Μιαούλη. Εκ μέρους της κυβέρνησης κατέθεσε στεφάνι ο Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, εκ μέρους της Βουλής, η Βουλευτής της Α΄Πειραιά και Νήσων Ελένη Σταματάκη, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Βουλευτής της Α’ Πειραιά και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, η Πρέσβειρα της Αργεντινής Carolina Perez Colman, εκ μέρους της Περιφέρειας ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Π.Ν. Γεώργιος Γιακουμάκης, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, η Αντιδήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων Μαρία Στάικου-Κουτουζή, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου, ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Υδραίων Αθηνών Γιάννης Σαχίνης, η Πρόεδρος του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά Άννα Βάρκα-Μαυροειδάκου, o Πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων της Σχολής της Ύδρας, Αθανάσιος Ζεύκης κ.α. 

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρόντες ήταν και οι Βουλευτές Γεωργία Γεννιά, Ηλίας Παναγιώταρος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτης Ράπτης, ο Αρχηγός του Στόλου Κων. Καραγεώργης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Ναυπλίου Βασίλης Αλεξόπουλος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Γεώργιος Μανδαλάκης, ο Διοικητής της ΑΕΝ Ιωάννης Κόκκιος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ιωάννης Μπαρμπούτης, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μπελεγρής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τέλης Καλύβας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΥ Μανώλης Καραμήτσος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρ. Δήμαρχος Κώστας Αναστόπουλος, ο Πρόεδρος της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Πούλος, η Ειδική Γραμματέας του ΥΣΠ Μαρία Βέτιμη, οι καπεταναίοι Αντώνης Τζίρμπης και Βαγγέλης Τσιγκάρης κ.α.
Στη συνέχεια έγινε μετάβαση των επισήμων στον προβλήτα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού για την καθιερωμένη ρίψη στεφάνων στη θάλασσα προς τιμήν των ναυμάχων του 1821.

φωτογραφίες: fonitisydras