Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022

Αυτοψία του Π. Χατζηπέρου στα έργα της Ύδρας

  • Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017 17:44
  • 1'

 

Tην Ύδρα επισκέφθηκε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος όπου συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Μπελεγρή και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλύβα Αριστοτέλη. 

Πιο συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το εργοτάξιο του υπό κατασκευή μονοπατιού που συνδέει τους οικισμούς Καμίνι – Βλυχό.

GHPEDO YDRASΟι εργασίες για το εν λόγω έργο πλέον προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό και θα έχει ολοκληρωθεί ένα μήνα πριν το Πάσχα του 2017. Ένα πολύ σημαντικό αίτημα των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής γίνεται πραγματικότητα. Ένα μονοπάτι το οποίο ήταν επισφαλές για σειρά ετών με ανθρώπινες απώλειες, έγινε πλέον ασφαλές με την συμβολή του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και την εποπτεία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το γήπεδο της Ύδρας, όπου η παραλαβή του έργου από την Περιφέρεια θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα με τις επιφυλάξεις που υπάρχουν όσον αφορά στην ασφάλεια των αθλουμένων και για την ικανοποίηση της οποίας η Περιφέρεια έχει προβλέψει το ποσό των 145.000 € στον προϋπολογισμό του 2016, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι απαιτήσεις για την ασφαλή χρησιμοποίηση του γηπέδου. Η δημοπρασία για το εν λόγω έργο θα γίνει εντός του Μαρτίου.ghpedo
Συζητήθηκαν τα καυτά θέματα του επιβατικού λιμένα έργο το οποίο θα γίνει σε 2 φάσεις έτσι ώστε να μην εμποδίζει την προσέλευση των ταχυπλόων σκαφών κατά τους θερινούς μήνες. Και βέβαια συζητήθηκε το ευρύτερο πρόβλημα του λιμανιού της Ύδρας για το οποίο η Περιφέρεια έχει δεσμεύσει το ποσό των 765.000 € για την οριστική επίλυση του.
Επιπλέον αναλύθηκαν τα θέματα της επισκευής του Α΄ Δημοτικού Σχολείου, της αναβάθμισης της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων «Μελίνας Μερκούρη», της από 10 Φεβρουαρίου ανάρτησης των δασικών χαρτών που απασχολεί έντονα το νησί της Ύδρας όπως και τα υπόλοιπα νησιά, της τοποθέτησης των κάδων απορριμμάτων για την ανακύκλωση. Τέλος, τονίστηκε το μεγάλο ενδιαφέρον για χρηματοδότηση από τους φίλους του Λέοναρντ Κοέν και την Καναδική Πρεσβεία ώστε να κατασκευαστεί παγκάκι προς τιμήν του μεγάλου αυτού φίλου της Ύδρας.