Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022

Καρότσια με... ονοματεπώνυμο! Αλτ, τις ει;

  • Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017 20:07
  • 1'

Τα καρότσια αποτελούν εδώ και πολλά χρόνια στην Ύδρα σημαντικό μέσο μεταφοράς εμπορευμάτων, αποσκευών και άλλων αντικειμένων.

Τον τελευταίο καιρό έχουν πληθύνει στο νησί, μια και πολλοί είναι αυτοί που τα χρησιμοποιούν στη δουλειά τους. Από ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ, ξενοδοχεία, μέχρι και σπίτια.
Πρόσφατα όμως τα καρότσια απέκτησαν και... ονοματεπώνυμο, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Μια επιγραφή λοιπόν με μαύρα γράμματα και πλαστικοποίηση φανερώνει τον ιδιοκτήτη του εκάστοτε καροτσιού. Ο Λιμενάρχης Ύδρας, Γιώργος Μανδαλάκης, είπε στη ΦτΥ, ότι στο πλαίσιο της ευρυθμίας του λιμανιού, η πινακίδα με το ονοματεπώνυμο, μπορεί να βοηθήσει σε κάθε περίπτωση στην άμεση εύρεση του ιδιοκτήτη του καροτσιού. Κάτι αντίστοιχο αποτρέπει συνήθως από το φαινόμενο, ένα καρότσι να είναι αφημένο στην τύχη του, να εμποδίζει την ομαλή διέλευση και πολλά άλλα.

Εμείς κάναμε την έρευνά μας, κοιτάζοντας στα... «μάτια» αρκετά καρότσια, που έμοιαζαν να φοβούνται ένα πιθανό: «Αλτ, τις ει;».
Για την ιστορία πάντως, θα πρέπει να πούμε ότι πέρα από τα συμμορφωμένα στον κανόνα καρότσια, συναντήσαμε και πολλά από αυτά που εξακολουθούν να μην έχουν... ονοματεπώνυμο.