Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022

Ολοκληρώθηκαν τα Μιαούλεια με επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων

  • Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017 16:24
  • 1'

Mε επισημότητα συνεχίστηκαν και σήμερα οι εκδηλώσεις των Μιαουλείων που είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη, στα 182 χρόνια από τον θάνατό του και προς τιμήν των ναυμάχων του 1821. Το πρωί τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία και κατόπιν δοξολογία στον Καθεδρικο Ναό. Ακολούθησε τιμητικό άγημα με την μπάντα του Π.Ν., αντιπροσωπεία μπουρλοτιέρηδων, για τη μεταφορά της ληκύθου με την καρδιά του Μιαούλη και τον σταυρό του μέχρι το Κάστρο όπου και τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση υπό του ΓΑΕ π. Ακίνδυνου Δαρδανού και έγινε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Ανδρέα Μιαούλη.

Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων κατέθεσε στεφάνι ο Βουλευτής Α' Πειραιά και Νήσων, Θοδωρής Δρίτσας, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Βουλευτής της Α’ Πειραιά και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, εκ μέρους της Περιφέρειας ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης, ο Δήμαρχος Αίγινας Δ. Μούρτζης, ο Δήμαρχος Σπετσών Παν. Λυράκης, ο αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Π.Ν. Νικόλαος Τσούνης, Ο Αντιπυραγός Ι. Χονδρογιάννης, ο Διοικητής του Αστ. Τμήματος Ιωάννης Μπαρμπούτης, η Διευθύντρια του ΙΑΜΥ, Ντίνα Αδαμοπούλου, ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Υδραίων Αθηνών Γιάννης Σαχίνης, η Πρόεδρος του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά Άννα Βάρκα-Μαυροειδάκου, o Αντιπρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων της Σχολής της Ύδρας, Αντώνης Τζίρμπης κ.α.

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρόντες ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σταματάκη, Γεωργία Γεννιά, της Χ.Α, Αντώνης Γρέγος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Σταμάτης Ράπτης,  ο Αντιπλοίαρχος Ι. Σαμοθράκης από τις δημόσιες σχέσεις του Π.Ν., ο Λιμενάρχης Ύδρας Γεώργιος Μανδαλάκης, ο Διοικητής ΑΕΝ, Ευάγ. Δανόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μπελεγρής, ο Δημοτ. Σύμβουλος Μαν. Καραμήτσος, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τάκης Μαρκαντώνης, η Δημ. σύμβουλος Λουκία Λούλου, ο πρ. Δήμαρχος Κώστας Αναστόπουλος, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ύδρας, Μαρία Κλαδάκη, ο Καπ. Βαγγέλης Τσιγκάρης κ.α.
Στη συνέχεια έγινε μετάβαση των επισήμων στην προβλήτα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού για την καθιερωμένη ρίψη στεφάνων στη θάλασσα προς τιμήν των ναυμάχων του 1821.