Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022

Αναστάτωση από την πρωινή ένταση στη μικρή παραλία στις Πλάκες του Βλυχού

  • Κυριακή, 09 Ιουλίου 2017 15:02
  • 1'

Ένταση προκλήθηκε σήμερα το πρωί στις Πλάκες του Βλυχού όταν στη μικρή αμμουδιά, δεξιά από τον μώλο (στα σκαλάκια), ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Ράππας πηγαίνοντας με την οικογένειά του για να κάνει μπάνιο, ο οποίος διαμένει εκεί τα καλοκαίρια, ήρθε αντιμέτωπος με το ακόλουθο περιστατικό. Συγκεκριμένα μέσα στη θάλασσα βρισκόντουσαν δυο άλογα με δύο αμερικανούς αναβάτες ενώ δίπλα τους κολυμπώντας ήταν η ιδιοκτήτρια και οργανώτρια εκδρομών Harriet Jarman. Έξω από τη θάλασσα δε, ήταν δεμένο σε συρματόπλεγμα του εκεί σπιτιού, ένα ακόμα άλογο μαζί με το σκυλάκι της ιδιοκτήτριας.

Ακολούθησε έντονος διάλογος από τον Παναγιώτη Ράππα για το κάτα πόσο πρέπει να βρίσκονται τα άλογα στον εκεί χώρο του οικισμού, γύρω στις 10 το πρωί, την ώρα που μικρά παιδιά θέλουν να κολυμπήσουν στην ίδια μικρή παραλία.
Η απάντηση της Ηarriet Jarman ήταν ότι έχει άδεια από το Λιμεναρχείο της Ύδρας και καλώς βρίσκεται εκεί με τους πελάτες της.
Το γεγονός αυτό πήρε μεγάλες διαστάσεις στα social media, εδώ και εδώ με έναν ευρύ διάλογο που ανοίχτηκε, με τη συμμετοχή πολλών συμπολιτών μας, για το κατά πόσο θα πρέπει τα άλογα να κολυμπούν στη συγκεκριμένη περιοχή την καλοκαιρινή αυτή περίοδο.

Η «Φωνή της Ύδρας» επικοινώνησε άμεσα με τον Λιμενάρχη Ύδρας, Γιώργο Μανδαλάκη ο οποίος μας ενημέρωσε ότι η άδεια έχει δοθεί για μη πολυσύχναστες παραλίες και μόνο για πολύ πρωινές ώρες. Ο Λιμενάρχης τόνισε ότι θα επιληφθεί του θέματος με συνάντηση που θα έχει αύριο με τις δυο πλευρές, ώστε να τεθούν όρια και να γνωρίζει πλέον ο καθένας, τι ισχύει από τον νόμο αλλά και σε ποιες περιοχές επιτρέπεται ανάλογη δραστηριότητα.
Γνωρίζουμε πολύ καλά τις προσπάθειες που έχει κάνει ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Ράππας για τα θέματα σταβλισμού και σκίασης των μουλαριών, με πρόσκληση στο Δ.Σ. του Eπίκουρου καθηγητή Νικόλαου Διακάκη, στο Τμήμα Κτηνιατρικής (Χειρουργική Ιπποειδών) του Α.Π.Θ. και διαβούλευση με αγωγιάτες του νησιού. Όπως επίσης γνωρίζουμε και τις δράσεις που προσφέρει επιχειρηματικά η Harriet Jarman στον εναλλακτικό τουρισμό.
Είναι καλό πάντως να μην υπάρχουν διαδικτυακές κορώνες, αφού θα πρέπει να μας ενδιαφέρει να υπάρχει σύμπνοια και ισονομία στο νησί μας αλλά και μια λύση που θα εξυπηρετήσει όλες τις πλευρές.