Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022

Δυναμικό "παρών" όλων των Ενώσεων Περιφερειακού, Τοπικού Τύπου στην ημερίδα στη Λάρισα

  • Κυριακή, 01 Οκτωβρίου 2017 17:42
  • 2'

Για πρώτη φόρα όλες οι ενώσεις που εκπροσωπούν το σύνολο του Περιφερειακού, Τοπικού και Κλαδικού Τύπου της χώρας, ένωσαν τις δυνάμεις του σε μια εποικοδομητική ημερίδα, αντάλλαξαν προβληματισμούς για τα θέματα του κλάδου τους και χάραξαν κοινή πορεία δράσης για τη βιωσιμότητα και μετεξέλιξη του τύπου.

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή στην κατάμεστη αίθουσα «Αριστοτέλης» του Ξενοδοχείου Divani Palace στη Λάρισα, διακόσιοι και πλέον εκδότες έδωσαν δυναμικό παρών στην ημερίδα, με θέμα: "Βιωσιμότητα και μετεξέλιξη του Περιφερειακού-Τοπικού και Κλαδικού Τύπου", το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και τη στήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν καυτά και επίκαιρα ζητήματα όπως η εφαρμογή του Νόμου 4487/2017 για τον περιφερειακό Τύπο, η παρερμηνεία του Νόμου 4412/2016 για τις δημόσιες συμβάσεις, η επιβίωση και η ανάπτυξη του έντυπου Τύπου αλλά και η ομαλή μετάβαση του στην ψηφιακή κοινωνία της πληροφορίας.hmerida typou 5

Η Ύδρα εκπροσωπήθηκε στην ημερίδα από τη «Φωνή της Ύδρας» και την εκδότριά της και μέλος του Δ.Σ. της ΕΔΙΠΤ (Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου), Ελένη Χριστοδούλου.
Οι εισηγήσεις διακεκριμένων ομιλητών και η συζήτηση που ακολούθησε, ανέδειξαν τη δυναμική του Περιφερειακού και Περιοδικού Τύπου της χώρας, ο οποίος παρά τα προβλήματα, όπως έχουν διαμορφωθεί στη σημερινή συγκυρία, διατηρεί τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της διεισδυτικότητας και της εμπιστοσύνης του αναγνωστικού κοινού του. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε ότι η συνεργασία όλων των Ενώσεων εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη διεκδίκηση των αιτημάτων του κλάδου.
Σε αυτή τη διαδικασία η Κυβέρνηση, αλλά και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης επέλεξε να απέχει αδυνατώντας για άλλη μια φορά να αντιληφθεί τον ρόλο και τη σημασία του κλάδου για τη Δημοκρατία, την αξιόπιστη ενημέρωση και την πολυφωνία. Σύσσωμες οι Ενώσεις και τα Μέλη τους θεωρούν τη στάση αυτή της κυβέρνησης εχθρική απέναντι στις εκδοτικές επιχειρήσεις, το σύνολο των εργαζόμενων τους, καθώς και τους συναφείς κλάδους που πλήττονται. hmerida tyou 7

Μεταξύ άλλων το "παρών" έδωσαν: ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλειος Λεβέντης, οι ευρωβουλευτές Κώστας Χρυσόγονος, Γεώργιος Κύρτσος και Νότης Μαριάς, οι βουλευτές Συμεών Μπαλής, Νίκος Παπαδόπουλος, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, Αχιλλέας Κέλλας, Κωνσταντίνος Μπαριώτας, Γεώργιος Λαμπρούλης, Γεώργιος Κατσιαντώνης καθώς και πολλά Μέλη των τεσσάρων Ενώσεων του Τύπου: Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου, Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων και Ένωση Ιδιοκτητών Τοπικών Ημερησίων και Εβδομαδιαίων Εφημερίδων Αττικής.