Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Υψώθηκε η σημαία της Ύδρας στο Σαν Τζόρτζι! Ιστορική Επίσκεψη από αρχές, φορείς και πολίτες

  • Κυριακή, 13 Μαΐου 2018 18:51
  • 1'

Μια νησίδα που ανήκει στην Ύδρα, που μετά από αγώνες ετών επήλθε η δικαίωση των διοικητικών ορίων της, μια νησίδα με το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της χώρας, το Σαν Τζόρτζι, από σήμερα και χωρίς καμιά αμφισβήτηση, φέρει στον ιστό του βράχου του, την Υδραϊκή σημαία, που κυματίζει περήφανα δίπλα στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία.

Αυτή την Κυριακή 13 Μαΐου οι αρχές της Ύδρας, φορείς και πολίτες (40 περίπου άτομα) έκαναν την ανάβασή τους στη βραχονησίδα, είδαν από κοντά τις εγκαταστάσεις, και στη συνέχεια τελέστηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Εφραίμ θεία λειτουργία στο εκκλησάκι της.
Πρόκειται για μια συμβολική και ταυτόχρονα ιστορική επίσκεψη, που οργάνωσε ο Δήμος Ύδρας με πρωτοβουλία του Δημάρχου του νησιού μας και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Με τον Μητροπολίτη συλλειτούργησε ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Δαρδανός ενώ μετά τη θεία λειτουργία που τελέστηκε στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία ακολούθησε η ύψωση της σημαίας από τον Δήμαρχο και ο εθνικός ύμνος. Ο κ. Κουκουδάκης στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στον πολυετή αγώνα αποκατάστασης μιας αδικίας και τις προσπάθειες της παρούσας δημοτικής αρχής για να δικαιωθεί και πάλι η Ύδρα με επαναφορά των διοικητικών ορίων. Παράλληλα ευχαρίστησε τη Φωνή της Ύδρας για την ανάδειξη του θέματος από το 2011, τη Νομική Σύμβουλο του Δήμου Τζίνα Μαραγκού και όλους όσοι με κάθε τρόπο συνέβαλαν στην αποκατάσταση της αδικίας. Καθώς και τον Μητροπολίτη κ. Εφραίμ για τη συμπαράσταση. Μετά την εκδήλωση προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους εδέσματα.

Στη σημερινή επίσκεψη έλαβαν μέρος οι: Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αριστοτέλης Καλύβας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μ. Καραμήτσος, Π. Ράππας, Π. Χαραμής, Μ. Τσακίρης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Π. Μαρκαντώνης, ο πρ. Δήμαρχος Ύδρας, Κ. Αναστόπουλος, η Νομική Σύμβουλος του Δήμου Ύδρας Τ. Μαραγκού, η εκδότρια της “ΦτΥ”, Ελένη Χριστοδούλου, η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας Μ. Ρούσση, ο Δημ. Παύλου, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ύδρας Μ. Κλαδάκη, η Χίλντα Εκσιάν, ο Δ. Παγάνης, Σπ. Βούλγαρης, οι τ. δημοτικοί σύμβουλοι Ρούλα Ράππα, Αργύρης Βούλγαρης  κ.α.

Πολυμέσα