Greek English French

Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019     

undefined

Λαμπρή επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου στην Ύδρα

Ιουν 24, 2018, 16:45

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού έγινε σήμερα το πρωί η υποδοχή της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου ο οποίος έφτασε στην Ύδρα για να τιμήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις "Μιαούλεια 2018".

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βγαίνοντας από το ΤΠΚ ΡΟΥΣΣΕΝ, προσιτός και ιδιαίτερα φιλικός χαιρετούσε εγκάρδια, πότε από μακριά πότε με χειραψία τους κατοίκους του νησιού μας αλλά και τα παιδιά.

Κατευθύνθηκε δε, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ύδρας όπου τελέστηκε δοξολογία και κατά το καλωσόρισμά του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Εφραίμ μίλησε για την ανδρεία των ηρώων της Ύδρας, την δύναμη του σταυρού του Μιαούλη, για την καρδιά του και επεσήμανε εμφατικά αυτό που θέλουν όλοι οι πολίτες από τον Πρόεδρο, να υπερασπίζεται τα δίκαια της πατρίδας μας.

Στη συνέχεια η πομπή με τους επισήμους, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κατευθύνθηκε στον Κάβο όπου έγινε από τον κ. Παυλόπουλο η κατάθεση ενός και μόνο στεφανιού στον ανδριάντα του Μιαούλη.

Ακολούθως οδηγήθηκε στο Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας όπου και επέστρεψε η λήκυθος με την καρδιά του Ναυάρχου Μιαούλη.

Φωτογραφίες: fonitisydras

Η Διευθύντρια Ντίνα Αδαμοπούλου μετά τη σύντομη ομιλία της για τις δράσεις του μουσείου για τον πολιτισμό επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αντίγραφο εκθέματος του ΙΑΜΥ.

Έπειτα ο κ. Παυλόπουλος στην προβλήτα της ΑΕΝ, προχώρησε στη ρίψη στεφάνου στη θάλασσα προς τιμήν των ναυμάχων του 1821. 

Κατόπιν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος έφτασε στη συνεδριακή αίθουσα του Καθεδρικού. Εκεί σε μια σεμνή τελετή ο Δήμαρχος Ύδρας, Γιώργος Κουκουδάκης καλωσόρισε τον κ. Παυλόπουλο, επισημαίνοντας ότι η Ύδρα είναι ένα σημείο παγκόσμιας αναφοράς. ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για τον τόπο μας η επίσκεψή του στις εκδηλώσεις. Ενώ εξήρε τον θαυμασμό του κ. Παυλόπουλου και την αγάπη του για την Ύδρα.

Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι σε ένδειξη μεγάλου σεβασμού και εμπιστοσύνης προς τους δημοκρατικούς θεσμούς και το πρόσωπο του Προέδρου, εξουσιοδοτήθηκε μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και τους κατοίκους του νησιού, να προβεί σε ανακήρυξη του κ. Παυλόπουλου σε Επίτιμο Δημότη Ύδρας και να του επιδώσει το κλειδί της πόλης. Μετά την ανακήρυξη και την επίδοση του χρυσού κλειδιού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, λαμβάνοντας τον λόγο μίλησε για τον ρόλο της Ύδρας στην Επανάσταση και τον Αγώνα, κάνοντας μια αποτίμηση για τη στάση των Υδραίων.

Τονισε ότι ο τόπος και η συγκυρία μας διδάσκουν ότι οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε την πατρίδα. Να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά θέματα υπό όρους αρραγούς ενότητας. Αναφερόμενος δε, στην κράτηση των δυο στρατιωτικών που βρίσκονται για μεγάλο διάστημα στην Ανδριανούπολη της Τουρκίας έστειλε μήνυμα πατριωτισμού και τόνισε ότι το ηθικό τους είναι ακμαίο όπως και όλης της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας.

Ευχαρίστησε δε τον Δήμαρχο Ύδρας, Γιώργο Κουκουδάκη για την ιδιαίτερη τιμή της ανακήρυξής του σε Επίτιμο Δημότη του νησιού, λέγοντας ότι θα πράξει αυτό που του αναλογεί ώστε να σταθεί άξιος τιμής και εμπιστοσύνης, όπως έδειξε ο Δήμαρχος και οι κάτοικοι του ιστορικού νησιού.

Κλείνοντας, ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε ότι οι κάτοικοι της Ύδρας δεν είναι μόνο κληρονόμοι μιας μεγάλης ιστορίας, είναι άνθρωποι της δημιουργίας. Άνθρωποι του μέλλοντος!

Παρών από το Σάββατο ήταν ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης. Επίσης μεταξύ των παρόντων εκτός από την τοπική ηγεσία και τον τοπικό κλήρο (ΓΑΕ πρωτ. Ακίνδυνο Δαρδανό και Αρχιμανδρίτες π. Θεόδωρο Θεοδοσίου και π. Νεκτάριο Δαρδανό), ήταν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών Σπύρος Σπυρίδων, ο Βουλευτής της Α’ Πειραιά Θ. Δρίτσας, η Βουλευτής της Α’ Πειραιά  Ε. Σταματάκη και η Γ. Γεννιά, ο Βουλευτής της Α’ Πειραιά  Κ. Κατσαφάδος ως εκπρόσωπος του του Αργηγού της Ν.Δ., ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Π. Χατζηπέρος, οι Δήμαρχοι Σπετσών Π. Λυράκης, ο Α/ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ν. Τσούνης, ο Αντιστράτηγος Κ. Βασιλειάδης, ο Αργηγός του Λιμενικού Σώματος και Ελληνικής Ακτοφυλακής Σ. Ράπτης, ο Υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Κ. Κυριακόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου Πυραγός Αλεξόπουλος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά Κ. Μαρκόπουλος, ο Διοικητής του Α.Τ. Ύδρας Υπαστυνόμος Α’ Ι. Μπαρμπούτης, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ Ε. Δανόπουλος, ο Λιμενάρχης Ύδρας Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Γ. Μανδαλάκης, ο πολιτευτής του ΛΑΟΣ Π. Μούγιος, ο Πρόεδρος της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας Α. Ζεύκης, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Υδραίων Αθηνών Γ. Σαχίνης, η Πρόεδρος του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά Α. Βάρκα-Μαυροειδάκου, ο Πρόεδρος του ΠΟΙΑΘ  Ι. Μαραγκουδάκης.

exodos ydra
mpouroutis

newsletter

Η Επικαιρότητα της Ύδρας στo email σας