Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019

Ελεύθερη πρόσβαση σε όλους με δωρεάν Wi-Fi ασύρματο δίκτυο στο λιμάνι της Ύδρας από το ΔΛΤΥ

  • Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 16:01
  • 1'

Εδώ και μερικές μέρες λειτουργεί στο λιμάνι της Ύδρας ασύρματο Wi-Fi δίκτυο, τεχνολογίας Mesh, ένα έργο του ΔΛΤΥ, που εγκατέστησε η ανάδοχος εταιρεία Businessfon S.A. και που προσφέρει σε όλους ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Για το έργο αυτό, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ύδρας εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

"Για να επιτευχθούν οι υψηλοί στόχοι που έχει θέσει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ύδρας κύρια προϋπόθεση είναι η αναβάθμιση των υποδομών και η παροχή νέων υπηρεσιών.

Με κύριο γνώμονα την άνεση, την εξυπηρέτηση και την παροχή υπηρεσιών προς τους επισκέπτες και τους κατοίκους, το Δ.Λ.Τ.Υ από δικούς του πόρους προσφέρει δωρεάν ασύρματο Wi-Fi δίκτυο, τεχνολογίας mesh στο Λιμάνι μας. Αποτελείται από 8 access points και εμφανίζεται στις συσκευές ως  «Municipal port fund of Hydra». 

Στην πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του έχει εξυπηρετήσει 2505 μοναδικούς χρήστες με καθημερινά αυξητική τάση, δίνοντάς τους ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Με τη λειτουργία του ασύρματου δικτύου το ποσοστό χρήσης των Νέων Τεχνολογιών από τους πολίτες μεγαλώνει, και η Ευρυζωνικότητα ως έννοια και αντίληψη, γίνεται μέρος της καθημερινότητάς τους.         

Στο επόμενο διάστημα, αναμένεται να γίνει η επέκταση του ασύρματου δικτύου και στους υπόλοιπους χώρους αρμοδιότητάς του."