Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019

Επιστολή Δημάρχου Ύδρας στον Υπουργό Παιδείας για τη μη πρόβλεψη αναπληρωτών καθηγητών και κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών

  • Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018 16:29
  • 1'

Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου απέστειλε ο Δήμαρχος Ύδρας Γ. Κουκουδάκης σχετικά με τη μη πρόβλεψη αναπληρωτών καθηγητών για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών της Ύδρας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:


Ύδρα 5 Σεπτεμβρίου 2018

Αρ. Πρωτ. 2688

Προς:

Υπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου Κωνσταντίνο

Κοιν: Βουλευτές Α' Πειραιώς και Νήσων Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή Επικοινωνίας (ΜΜΕ)

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Μία νέα σχολική χρονιά ξεκινά σε λίγες μέρες. Δυστυχώς από ενημέρωση που έχουμε για το Νησί μας δεν έχει ακόμα προβλεφθεί η κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών αναγκών με τον διορισμό αναπληρωτών καθηγητών. Με αυτή την πρακτική που δυστυχώς τείνει να γίνει μια άσχημη συνήθεια του Υπουργείου σας εις βάρος του Νησιού μας καταστρατηγείται κάθε αίσθηση κράτους δικαίου και ίσων ευκαιριών.

Δεν δεχόμαστε oι μαθητές της Υδρας να θεωρούνται μαθητές Β' κατηγορίας σε σύγκριση με αυτούς των μεγάλων αστικών κέντρων, στους οποίους παρέχεται εκπαίδευση από τη πρώτη μέρα με όλες τις ειδικότητες της εκπαίδευσης.

Πιστεύετε ότι οι μαθητές της Ύδρας θα καταφέρουν να διαγωνιστούν στις Πανελλήνιες εξετάσεις επί ίσοις όροις με τα παιδιά των μεγάλων πόλεων όταν υπάρχει το σοβαρό ενδεχόμενο οι καθηγητές των Πανελληνίως εξεταζόμενων μαθημάτων να φτάσουν στο Νησί μας εβδομάδες ίσως και μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους;

Κύριε Υπουργέ, σας παρακαλώ να μεριμνήσετε άμεσα για την πλήρη στελέχωση των εκπαιδευτικών μονάδων του Νησιού μας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Ύδρας

Γεώργιος Ε. Κουκουδάκης