Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

Όχι Σταθάκη στις αποζημιώσεις των πληγέντων του μπλακ άουτ της Ύδρας

  • Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018 11:50
  • 1'

Αρνείται την απόδοση αποζημιώσεων στους επαγγελματίες της Ύδρας, για τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε το μπλακ άουτ 35 ωρών και τις ζημίες στην οικονομία του νησιού, ο ΥΠΕΝ Γιώργος Σταθάκης, υποστηρίζοντας σε απάντησή του προς τον Γ. Μανιάτη ότι δεν φέρει ευθύνη ο ΔΕΔΔΗΕ για «βλάβες οι οποίες προκλήθηκαν σε συσκευές ή εξοπλισμό Καταναλωτή υπό συνθήκες που συνιστούν τυχαία συμβάντα, τυχαίες βλάβες υλικών του δικτύου ή ανωτέρα βία».

Ωστόσο, όπως τόνιζε στην ερώτηση που είχε υποβάλει στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Μανιάτης, «η αδυναμία των υπηρεσιών και της κυβέρνησης να ανταποκριθούν άμεσα στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης είχε εξαιρετικά αρνητικά αποτελέσματα τα οποία οφείλει η πολιτεία να αντιμετωπίσει».

Εντούτοις, στην απάντησή του ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως «το φαινόμενο εκδήλωσης δύο ή παραπάνω ταυτόχρονων βλαβών στο δίκτυο αποτελεί εξαιρετικά σπάνια περίπτωση» που το εντάσσει στους «λόγους ανωτέρας βίας», κάνει λόγο για «άμεσα αντανακλαστικά» που έχει επιδείξει ο ΔΕΔΔΗΕ «πολλάκις» και αναφέρεται στον... «καίριο ρόλο στη μετάβαση ενεργειακού τομέα» τον οποίο καλείται να διαδραματίσει ο Διαχειριστής.

H δήλωση του Δημάρχου Ύδρας Γιώργου Κουκουδάκη

Πηγή: parapolitika.gr