Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022

Με επισημότητα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Ύδρα

  • Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018 14:06
  • 1'

Mέσα σε κλίμα πατριωτισμού και με μεγάλη επισημότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στην Ύδρα.

Τελέστηκε η Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και του τοπικού ιερού κλήρου καθώς και επιμνημόσυνη δέηση.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τον Δήμαρχο Ύδρας, Γεώργιο Κουκουδάκη, την Μαριλέλα Μπίκου εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης, τον Μανώλη Πούλο εκ μέρους του Υδραϊκού Συνδέσμου Πειραιά, τον Λιμενάρχη Ύδρας, Γιώργο Μανδαλάκη εκ μέρους του Λιμεναρχείου και της ΑΕΝ Ύδρας, τον Διοικητή του Α.Τ. Ύδρας.

Τον επετειακό λόγο εκφώνησε η Μαίρη Κάτσικα του Αθανασίου, πτυχιούχος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου ειδίκευσης στην Κοινωνική Εργασία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
Ακολούθησαν ηρωικά ποιήματα από τα παιδιά των σχολείων μας και η χορωδία του Γυμνασίου-Λυκείου υπό της Διευθύντριας Λυκείου Μαρίας Μαρσέλου.
Με τη λήξη, πλήθος κόσμου αποχώρησε από τον προαύλιο χώρο της Μητρόπολης και μεταφέρθηκε στην παραλία όπου παρακολούθησε και χειροκρότησε με ενθουσιασμό την όμορφη παρέλαση των μαθητών των σχολείων και των σπουδαστών της ΑΕΝ. Να σημειώσουμε ότι Τελετάρχης της εκδήλωσης ήταν ο Δημήτρης Δάβης.
Στη συνέχεια ακολούθησε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, Δεξίωση, σύντομη ομιλία του Δημάρχου Ύδρας ο οποίος αναφέρθηκε στο μήνυμα της ημέρας, τονίζοντας ότι έχουμε ανάγκη τον ενθουσιασμό της γενιάς του '40 και το μήνυμα που διδάσκει όχι μόνο τη χώρα μας αλλά όλους τους λαούς, ενώ επίσης είπε ότι έχει καθιερωθεί στην Ύδρα διδασκόμενοι όλοι από τα μνημεία του Καθεδρικού Ναού, να καταθέτουν στεφάνι οι απόγονοι των ηρώων.

Ο κ. Κουκουδάκης μιλώντας για την αδικία των διοικητικών ορίων της νησίδας Σαν Τζόρτζι και τη μεγάλη μάχη που δόθηκε τα τελευταία χρόνια για την αποκατάστασή της, επεσήμανε ότι βρισκόμαστε στο παρά πέντε μέχρι να μπει και η τελευταία υπογραφή και να εισρεύσουν στον Δήμο Ύδρας τα αναλογούντα χρήματα. Δεσμεύτηκε δε ότι θα δοθούν δύο υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο Εσωτερικό ή Εξωτερικό. Στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι μαθητές που εισήχθησαν σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.