Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2019

Πολύπλευρες ενασχολήσεις για παιδιά και νέους στο Εργαστήριο Τέχνης και Λόγου Ύδρας

  • Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018 12:43
  • 1'


Την Έναρξη Μαθημάτων δημιουργικής γραφής, ανάγνωσης και τεχνολογίας ανακοίνωσε το Εργαστήριο Τέχνης και Λόγου Ύδρας της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ύδρας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού και 2ου Νηπιαγωγείου και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).

Στο Β’ Δημοτικό Σχολείο του νησιού μας δημιουργήθηκε πολύ πρόσφατα ένας υπέροχος και ευχάριστος χώρος, ανακαινίστηκαν αίθουσες, τοποθετήθηκαν lap top για τα παιδιά, πολλά βιβλία από δωρεές καλών φίλων και όλα είναι έτοιμα για να γίνονται μαθήματα, συγκεκριμένες ώρες και ανάλογα με την ηλικία. Στο όλο εγχείρημα μεγάλη ήταν η συνεισφορά του Εικαστικού Αλέξη Βερούκα.
Στο τμήμα της λογοτεχνίας θα είναι υπεύθυνος ο Χρήστος Δασκαλάκης και στο τμήμα τεχνολογίας η Κλέλια Σαράντη. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι χώροι εκτός από τους υπεύθυνους των προγραμμάτων θα επιτηρούνται και από γονείς των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της Ύδρας. Παράλληλα, με το εργαστήριο Τέχνης και Λόγου συνεργάζονται επίσης ο Μουσικός Σύλλογος Ύδρας και ο Σκακιστικός Όμιλος Ύδρας.


Τα μαθήματα Δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης θα γίνονται μια φορά τον μήνα κάθε 3η Κυριακή του μήνα ενώ τα μαθήματα τεχνολογίας θα γίνονται δυο φορές τον μήνα.
Στο εργαστήριο τέχνης και λόγου θα γίνονται και μαθήματα μουσικής, θεατρικά εργαστήρια, σεμινάρια κινηματογράφου, φωτογραφίας, workshops κ.α.
H Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΥ, Κατερίνα Μαραγκού δήλωσε: "Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση του όλου εγχειρήματος και κυρίως την Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ύδρας και τον πρόεδρό της κ.Τέλη Καλύβα για την παραχώρηση δημόσιων εκπαιδευτικών κτιρίων και για την αγορά βιβλιοθήκης, τον κο Αλέξη Βερούκα για την ανακαίνιση του εσωτερικού χώρου του 2ου Δημοτικού Σχολείου και την αποστολή 400 βιβλίων κυρίως για παιδιά λογοτεχνίας – επιστήμης – ξένων γλωσσών – τέχνης κτλ και για την προσφορά του σε 6 νέα Laptop και για τον projector και την οθόνη του, την κ. Άννα Κοτομάτη για την προσφορά της σε βιβλία τεχνολογίας και επιστήμης. Ιδιαίτερα ευχαριστήρια στο ΔΣ του Δήμου Ύδρας και της ΚΕΔΥ για την απόλυτη υποστήριξή τους και στο προσωπικό της ΚΕΔΥ. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της Ύδρας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι μαζί μας και σε όλους τους εκπαιδευτικούς που βοήθησαν στην ενημέρωση των παιδιών και των γονέων και συμμετείχαν σε όλες τις συναντήσεις μας".
........
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Κ.Ε.Δ.Υ. – 2298053365
Αντιπρόεδρος Κατερίνα Μαραγκού - 6945765558