Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019

Ευχάριστες οι εξελίξεις για το Μοναστήρι της Ζούρβας. Λύση στην έλλειψη πρόσβασης σταθερής τηλεφωνίας

  • Τετάρτη, 07 Αυγούστου 2019 16:51
  • 1'

Ευχάριστα είναι τα νεότερα που έχουμε για το θέμα της έλλειψης πρόσβασης σταθερής τηλεφωνίας στο Μοναστήρι της Ζούρβας.

Στο άρθρο μας γράψαμε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις μοναχές που ζουν εκεί και που δεν έχουν σταθερό τηλέφωνο να επικοινωνήσουν παρά μόνο σύνδεση κινητής τηλεφωνίας.

Σύνδεση, η οποία καθίσταται δύσκολη τους χειμερινούς μήνες μια και θα πρέπει οι μοναχές να βγαίνουν σε εξωτερικούς χώρους κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Τα νέοτερα που έχουμε είναι ότι μετά από επικοινωνία με αρμοδίους της COSMOTE που είχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, καθώς και ο Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Δαρδανός, αλλά και σε συνεργασία με τον Βουλευτή Α' Πειραιώς και Νήσων Κώστα Κατσαφάδο, πρόκειται να υπάρξουν σύντομα θετικές εξελίξεις.

Πιο συγκεκριμένα, καθώς το δίκτυο της τηλεφωνικής σύνδεσης προς τη Ζούρβα, ήταν προβληματικό και δεν ήταν εφικτή η τοποθέτηση νέων κολονών, η λύση που βρέθηκε μέσω της COSMOTE είναι να εγκατασταθεί ασύρματη φορητή μονάδα μικροκυματικής ζεύξης, με αλεξικέραυνη ιδιότητα, ώστε να μπορέσουν οι μοναχές να αποκτήσουν πρόσβαση στη σταθερή τηλεφωνία αλλά και ασφάλεια λόγω του απομονωμένου σημείου του Μοναστηριού.

Η εγκατάσταση αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες του Δεκαπενταύγουστου.

Μια πολύ καλή εξέλιξη που δείχνει ότι όλα μπορούν να πάρουν τον δρόμο τους κάτω από ευγενείς διαδικασίες και στοχευμένες ενέργειες της Ιεράς Μητρόπολης.