Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Από τον Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Δαρδανό η Ακολουθία του εσπερινού στο Ιστορικό Κολέγιο Capranica της Ρώμης

  • Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 09:47
  • 1'

Τελέσθηκε στο ιστορικό Κολέγιο Capranica, στο κέντρο της Ρώμης η ακολουθία του ορθόδοξου εσπερινού επί τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου υπό του Πανοσ. Αρχιμ. Νεκταρίου Δαρδανού.

Ο π. Νεκτάριος διαμένει στο ως άνω κολλέγιο με σκοπό την περάτωση των Μεταπτυχιακών του σπουδών στο Ποντιφικό Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο.

Στον εσπερινό παρέστησαν συμπροσευχόμενοι: ο Πανοσ. Αρχιμ. Συμεών Κάτσινας – Αρχιερατικός Ρώμης, ο Πανοσ. Αρχιμ. Λάζαρος Θεοδοσίου (Οικουμενικόν Πατριαρχείον – Αρχιεπισκοπή Κωνσταντινουπόλεως) και ο Διάκονος π. Δημήτριος Κυριακίδης (Ι.Μ. Πάφου). Επίσης παρευρέθησαν: ο Διευθυντής του Κολλεγίου και πλήθος ιεροσπουδαστών.

Ο π. Νεκτάριος στην ολιγόλεπτη ομιλία του αναφέρθηκε στην μορφή του Αποστόλου Ανδρέου, ευχαρίστησε το διοικητικό προσωπικό του Κολλεγίου και τόνισε ότι εορτάζει λαμπρώς και το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία που υφίσταται ως η πρώτη τη τάξει μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών και φέρει το ιστορικό προνόμιο της απόδοσης αυτοκεφαλιών στις τοπικές εκκλησιαστικές διοικήσεις.

Ας σημειωθεί ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά τελέσθηκε ο Ορθόδοξος Εσπερινός του Αγίου Ανδρέου στο ως άνω Κολλέγιο.

Η ΦτΥ εύχεται στον πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Δαρδανό, καλή συνέχεια στις μεταπτυχιακές του σπουδές και καλή δύναμη στο έργο του!

 orthodoxianewsagency.gr