Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

Παράπονα συμπολιτών μας για ελλείψεις και αστοχίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν

  • Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 08:37
  • 1'

Μεταφέρουμε τα παράπονα πολιτών της Ύδρας, συμπολιτών μας, που βιώνουν την καθημερινότητα σε μια εποχή πανδημίας, με πολλά ήδη προβλήματα, μέτρων ασφαλείας, κοινωνικής απομάκρυνσης και αποστασιοποίησης, που όμως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν κατάλληλα, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού Covid-19.

Η δυσκολία εύρεσης ψωμιού μετά τις 11 το πρωί, είναι ένα θέμα που δυσκόλευε την ζωή των πολιτών και τον χειμώνα. Εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα, παρόλο που έχουμε δυο πολύ καλούς φούρνους στο νησί. Αυτό το πρόβλημα, καλό είναι, να το δουν οι αρτοποιοί μας, και να λάβουν υπόψη τους την αναγκαιότητα του ψωμιού σε κάθε σπιτικό της Ύδρας και ειδικά την δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Να αυξήσουν την ποσότητα στο μέτρου του δυνατού φυσικά, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των συμπολιτών μας.

Ένα άλλο ζήτημα που έχει προκύψει, είναι απ’ ότι μας επισημάνθηκε, η μη τήρηση των προστατευτικών μέτρων, όσον αφορά στις αποστάσεις ασφαλείας των πολιτών στα super market. Οι πελάτες όπως είναι γνωστό, πρέπει να κρατούν σχεδόν δύο μέτρα απόσταση μεταξύ τους και να την τηρούν κατά τη διάρκεια που κάνουν τα ψώνια τους. Οι καταστηματάρχες οφείλουν να ελέγχουν την κατάσταση, να δίνουν αριθμό προτεραιότητας, να οργανώνουν την ουρά με αποστάσεις, να επιτρέπουν να εισέρχονται στο κατάστημα λιγότερα άτομα και να τους βοηθούν στους κανόνες ατομικής υγιεινής με αντισηπτικά, γάντια κλπ.

Σχετικά με το θέμα του συμπατριώτη μας που έφτασε στην Ύδρα με την Βρετανίδα σύντροφό του, μετά από μια δέσμη μέτρων απαγόρευσης αρχικά, επειδή εκείνη είχε μόλις επιστρέψει από την Βρετανία, και υπήρξε και ένα διαδικαστικό θέμα με τα έγγραφα μετακίνησης της γυναίκας, έγκυρες πληροφορίες μας μεταφέρουν ότι έκαναν και οι δύο το τεστ για τον Κορωνοϊό και βρέθηκαν αρνητικοί. Το ζευγάρι τώρα βρίσκεται στην περιοχή της Ζούρβας όπου και διαμένει απομονωμένο.

Σχετικά με το θέμα της έλλειψης μασκών, είναι πράγματι δύσκολο και θέλει αρκετό ψάξιμο η εύρεσή τους. Με συχνή επικοινωνία με τα φαρμακεία του νησιού πιστεύουμε ότι θα μπορέσει να ικανοποιηθεί το όποιο αίτημα συμπολίτη μας.

Μην ξεχνάτε, η «Φωνή της Ύδρας» είναι εδώ, για να ακούει και να μεταφέρει τα προβλήματά σας, με σκοπό πάντα την επίλυσή τους και την καλύτερη διαβίωση των συμπολιτών μας.