Κυριακή, 28 Μαΐου 2023

Ευχή να υλοποιηθεί η ίδρυση πυροσβεστικού κλιμακίου

  • Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 10:28
  • 1'

Αν και τα τελευταία χρόνια οι συχνές πυρκαγιές που συμβαίνουν στο νησί μας, έχουν φέρει στην επιφάνεια την αναγκαιότητα ενός οργανωμένου σχεδίου δράσης, δυστυχώς δεν έχουμε δει τίποτα να γίνεται. Όταν καιγόμαστε, συζητιέται πως θα μπουν τα πράγματα σε νέα τροχιά, πως δε γίνεται να μη βρίσκουμε λύση στο πρόβλημα, πως, πως... Και έπειτα περνούν λίγες μέρες και το θέμα μπαίνει στο αρχείο για να φουντώσει πάλι όταν έχουμε φωτιές.
Γυρίζοντας πίσω στο χρόνο 4,5 χρόνια πριν, θα δούμε τη «Φωνή της Ύδρας», να παρακολουθεί στενά την επικείμενη ίδρυση ενός Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Ύδρα. Με άρθρα και ενημερώσεις για συναντήσεις, επαφές μεταξύ του Πύραρχου του Πυροσβεστικού σώματος, Αστυν. Διευθ. Α΄ κ. Χρ. Ξύδη, με ομάδα Υδραίων Εθελοντών και του τ. Δημάρχου κ. Κ. Αναστόπουλου. Τότε είχαμε φτάσει στο τσακ της ίδρυσης μετά από συζητήσεις, υπόδειξη χώρου, διαδικαστικών για εκπαίδευση στην πυρόσβεση, χρήση κατάλληλου εξοπλισμού και προπάντων μετά από την προσέλευση 34 εθελοντών! Ομοίως και επί δημαρχίας Άγγελου Κοτρώνη το θέμα ίδρυσης είχε ξανατεθεί.
Κατά το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε για άλλη μια φορά η ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο νησί μας και μάλιστα ορίστηκε η θέση του στην παλιά ΑΔΕΠΥ. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να μην υπονομευτεί η νέα προσπάθεια όπως τις άλλες φορές.
Γιατί είναι αναγκαίο όσο ποτέ ένα Πυροσβεστικό Κλιμάκιο με εκπαιδευμένους πιστοποιημένους εθελοντές, που θα τηρεί χρέη μόνο στο νησί μας, θα είναι εξοπλισμένο, θα πληροί τις κατάλληλες προδιαγραφές, θα γνωρίζει άριστα την πρόληψη πυρκαγιών και θα αποτελεί άμεση βοήθεια για την παραμικρή υπόνοια φωτιάς!
Γνωρίζουμε και είμαστε περήφανοι γι' αυτό, πως οι εθελοντές είναι άνθρωποι με έντονο το αίσθημα της προσφοράς. Ας εξειδικευτούν λοιπόν μετά από ενέργειες του Δήμου και ας αποτελέσουν δυνατή ομάδα ενός Πυροσβεστικού Κλιμακίου της Ύδρας με γνώση και πάνω απ' όλα επίγνωση της δικής τους ασφάλειας.