Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Δεύτερο κρούσμα Κορωνοϊού στην Ύδρα - Είναι ασυμπτωματικό και παραμένει υπό έλεγχο

  • Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 12:49
  • 1'

Το δεύτερο περιστατικό με κρούσμα θετικό στον Covid-19 παρουσιάστηκε χθες στην Ύδρα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Ιατρού του Κουλούρειου Νοσοκομείου, Γιώργου Μπερικέτη, πρόκειται για μια 22χρονη Γαλλίδα που διαμένει σε ξενοδοχείο του νησιού και μόλις χθες έφτασε στο νησί μας με μια φίλη της.

Η 22χρονη είχε δειγματοληπτικά δεχθεί τεστ στο αεροδρόμιο, όπου όταν βγήκαν τα αποτελέσματα την επόμενη μέρα της άφιξής της στην Ελλάδα, όταν βρισκόταν στην Ύδρα, της ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ, ότι ήταν θετική στον Κορωνοϊό.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι Ιατροί του νησιού μας, όπου χρησιμοποίησαν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, όπως ομοίως έπραξαν και οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου τηρώντας παράλληλα και τα μέτρα προφύλαξης των άλλων ενοίκων.

Η νεαρή η οποία είναι πλήρως ασυμπτωματική, θα παραμείνει στο ξενοδοχείο για 14 μέρες, ενώ παράλληλα και η φίλη της η οποία θεωρείται εν δυνάμει πιθανό κρούσμα, θα μείνει μαζί της χωρίς να κυκλοφορήσει στο νησί.

Η Πολιτική Προστασία και ο ΕΟΔΥ έχουν τοποθετηθεί ότι κρούσματα ασυμπτωματικά, θα παραμένουν στον χώρο όπου έφτασαν. Μόνο σε περιστατικά δύσπνοιας ή κακής πορείας του Κορωνοϊού θα μεταφέρονται σε υγειονομικές μονάδες στην Αθήνα.

Σήμερα ο Δήμαρχος Ύδρας Γιώργος Κουκουδάκης πραγματοποίησε σύσκεψη με όλους τους αρμόδιους φορείς, όπου επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης, πρωτίστως της ατομικής προστασίας των συμπολιτών μας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους.

Το ερώτημα που γίνεται συχνά είναι, γιατί όταν γίνεται το τεστ σε επισκέπτες που μόλις έφτασαν στην Ελλάδα, δεν τους κρατά ο ΕΟΔΥ για ένα 24ωρο στην Αθήνα ώστε να βγουν πρώτα τα αποτελέσματα;

Σχετικά με τον άλλο Γάλλο 35χρονο επισκέπτη που αποτελεί το πρώτο κρούσμα που παρουσιάστηκε στο νησί, εκείνος παραμένει στο διαμέρισμα που έχει νοικιάσει η Ένωση Ξενοδόχων μέχρι τη συμπλήρωση 14 ημερών.