Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020

Γιάννης Πλακιωτάκης: Με το πλαίσιο ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής θα στηριχτούν οι νησιώτες για να μείνουν και να προκόψουν στον τόπο τους

  • Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 17:20
  • 1'
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης στη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι» αναφέρθηκε στο κομμάτι της Ακτοπλοΐας.
«Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία», είπε, "το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μέσα από ένα συντονισμένο πλαίσιο δράσεων, στήριξε και την Ακτοπλοΐα αλλά και τους ναυτικούς μας. Μέχρι στιγμής  έχουμε επιδοτήσει  τις ακτοπλοϊκές γραμμές με ποσό 35 εκατ. ευρώ ενώ προσφάτως περάσαμε και νομοθετική ρύθμιση όπου θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε τις γραμμές μέχρι το τέλος του 2020.   Παραλλήλως, αυξήσαμε από τα   90 εκατ. στα 130 εκατ. ευρώ το κονδύλι των αγόνων γραμμών. Σε μία ευαίσθητη χρονικά, συγκυρία, για πρώτη φορά στην ιστορία του το Καστελόριζο έχει καθημερινή σύνδεση."  
Τέλος, προανήγγειλε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την θαλάσσια νησιωτική πολιτική, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση τις αμέσως επόμενες ημέρες. «Η χώρα μας», επεσήμανε, «θα αποκτήσει επιτέλους πλαίσιο ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής, με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία, με σκοπό να στηριχτούν οι νησιώτες για να μείνουν και να προκόψουν στον τόπο τους».