Κυριακή, 09 Μαΐου 2021

Σε κλίμα κατάνυξης η κορύφωση του θείου δράματος στην Ύδρα

  • Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021 20:09
  • 1'

Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε στις ενορίες της Ύδρας η Ιερή Ακολουθία του επιταφίου, με τους πιστούς να προσέρχονται στους ναούς και να συμμετέχουν στην κορύφωση του θείου δράματος τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Στον Ι. Καθεδρικό Ναό της Ύδρας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης κ. κ. ΕΦΡΑΙΜ και η περιφορά του Επιταφίου έγινε στον προαύλιο χώρο και μέχρι την κεντρική θύρα όπου και επέστρεψε στον Νάρθηκα. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε εμπνευσμένα με κεντρικό θέμα την υπακοή στην Εκκλησία.

Αναφέρθηκε στην ουσία της Ανάστασης του Χριστού, ενώ επεσήμανε ότι η ώρα της Ανάστασης δεν έχει σημασία, μια και στα χωριά της Μητροπολιτικής περιφέρειας αλλά και από τον Βόρειο μέχρι τον Νότιο πόλο έχουμε αναστάσεις σε διάφορες ώρες.

Μίλησε επίσης για το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι δεν κάνουν Ανάσταση λόγω συνθηκών, όπως οι ασθενείς ή και οι ναυτικοί. Όμως είπε ο Σεβασμιότατος εμφατικά, ότι πρέπει να υπάρχει φως μέσα στην καρδιά και πως όποια στιγμή αισθάνεσαι την ψυχή σου να  έχει ανάταση προς τα επάνω, τότε κάνεις Ανάσταση.

Τέλος υπογράμμισε την σπουδαιότητα του μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας, τονίζοντας ότι όταν μεταλαμβάνουμε, την κάθε Κυριακή έχουμε Ανάσταση!

Πολυμέσα