Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021

Κακοτράχαλος και ακάθαρτος ο δρόμος της πίσω πλευράς του Β' Δημοτικού Σχολείου Ύδρας

  • Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021 21:11
  • 1'

Ένας περαστικός δρόμος στην περιοχή της πίσω πλευράς του Β' Δημοτικού Σχολείου Ύδρας είναι αρκετά κακοτράχαλος και επίσης χρήζει άμεσου καθαρισμού.

Πρόκειται για τον χωμάτινο δρόμο που κάθε σκαλοπάτι του καταλήγει σε φθαρμένες πέτρες, και ο οποίος γύρω του έχει στοιβαγμένα χώματα, κάνοντας το περπάτημα ιδιαίτερα προβληματικό.

Να σημειώσουμε επίσης ότι η σιδερένια πράσινη πόρτα του Β' Δημοτικού με τα ανάγλυφα στεφάνια βρίσκεται προφανώς σε φάση επισκευής αλλά τα στεφάνια της αυτή τη στιγμή έχουν παρασυρθεί και βρίσκονται ριγμένα στον δρόμο.

Στη συγκεκριμένη γειτονιά μας κάνουν παράπονα για μια γενική ακαθαρσία του δρόμου και έλλειψη φροντίδας της περιοχής.

Τα παραπάνω παράπονα επεσήμανε η ΦτΥ, στον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη, ο οποίος ανέφερε ότι για τον δρόμο έχουν γίνει ανάλογα τοπογραφικά και θα υποβληθούν σύντομα στην Αρχαιολογική Υπηρεσία για έγκριση ώστε να στρωθεί με καλντερίμι.

Σχετικά τώρα με την παραδοσιακή πόρτα και τα ανάγλυφα εξαρτήματα, όπως ανέφερε και ο πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Τέλης Καλύβας έγιναν προσπάθειες συντήρησης, αλλά η πόρτα βρίσκεται σε προχωρημένη αλλοίωση, με εκδορές και με κίνδυνο να τραυματιστούν τα παιδιά. Αναμένεται αύριο τα εξαρτήματά της να αποθηκευτούν από την Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας Ειρήνη Μπελέση Παύλου στους χώρους του σχολείου.

Παράλληλα για το θέμα του καθαρισμού του δρόμου θα δρομολογηθεί σύντομα από τον Εργολάβο Καθαριότητας το σκούπισμα της περιοχής.