Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019

«Κολλάει» ο βιολογικός καθαρισμός της Ύδρας;

  • Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013 12:30
  • 1'

Τη διαμαρτυρία τους εκφράζουν με εξώδικο προς τη δημοτική αρχή και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, οι ιδιοκτήτες έκτασης στο Μανδράκι, καθώς σε τμήμα δικής τους ιδιοκτησίας εκεί που έχει ορισθεί να γίνει εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού 615 στρεμμάτων, από την Περιφέρεια Αττικής με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τμήμα έκτασης εκτός σχεδίου πόλεως, και σύμφωνα με την εξώδικη διαμαρτυρία οι αποκλειστικοί νομοί και κάτοχοι του ακινήτου καλούν τον Δήμο Ύδρας και κοινοποιούν στην Περιφέρεια, να μην προχωρήσουν σε καμιά εργασία υλοποίησης, τεχνικές μελέτες, αδειοδότηση ή κατασκευές. Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.
Όπως φαίνεται το έργο του βιολογικού καθαρισμού πιθανόν «κολλάει» και πάει πλέον πίσω όλη η διαδικασία, αφού υπάρχει κίνδυνος να απενταχθεί από την πηγή χρηματοδότησης. Για το μεγάλο αυτό θέμα ήρθαμε σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ύδρας Άγγελο Κοτρώνη και λάβαμε την απάντηση ότι το έργο θα προχωρήσει. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, το ΕΣΠΑ έχει προβλέψει ποσό για απαλλοτρίωση καθώς πρόκειται για έργο κοινής ωφέλειας.

Για το θέμα μίλησε στη "ΦτΥ" ο Ανιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης. Περισσότερα

 Ελε-Χρι