Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά η μνήμη του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου

  • Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 11:18
  • 1'

Aπό τον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά εστάλη το ακόλουθο δελτίο τύπου σχετικά με τον εορτασμό του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου στον Ι. Ναό.


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πειραιώς ο εορτασμός του Αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου υπάρχει τεμάχιο του Ιερού λειψάνου του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ταυτόχρονα με την εορτή του Αγίου Κωνσταντίνου εόρτασαν την μνήμη του «Ταξιάρχη» ο Κοινωνικός Σύλλογος Συμαίων “ο Πανορμίτης” και η Ένωση Ροδίων Αθηνών Πειραιώς που πλημμύρησαν τον Ιερό Ναό και τον προαύλιο χώρο τηρώντας τα μέτρα κατά της διάδοσης του covid- 19.

Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας και της αρτοκλασίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Κωνσταντίνου πέριξ του Ιερού Ναού.

Από την Πέμπτη 2 έως και Σάββατο 18 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου θα βρίσκεται για αγιασμό και ενίσχυση των πιστών η Τιμία κάρα του Αγίου Νοεμάρτυρος Γεδεών του Καρακαλλινού πολιούχου Τυρνάβου.

Καθημερινά θα τελείται Θεία Λειτουργία εσπερινός και Ιερά Παράκληση, πληροφορίες για το πρόγραμμα στο email: agnik@otenet.gr και στο τηλέφωνο 2104511247.